ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν.Δ. Κορινθίας: Νέος πρόεδρος ο Σουφρίλας και η καταγγελία της υποψήφιας που… δεν ήταν υποψήφια!

0

Καθαρή νίκη πέτυχε ο Δημήτρης Σουφρίλας στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ και για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΔΕΕΠ (Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας, όπως μετονομάστηκαν οι ΝΟΔΕ) καθώς συγκέντρωσε το 61% των ψήφων από τα 1095 μέλη της Ν.Δ. στην Κορινθία. Ειδικότερα, ο κ. Σουφρίλας πήρε 671 ψήφους έναντι 395 του Μιχάλη Παρασκευά, που ήταν ο έτερος υποψήφιος.

Απ ό,τι φαίνεται η μάχη της εκλογής του νέου προέδρου κρίθηκε στο Ξυλόκαστρο, όπου ο κ. Σουφρίλας πήρε 334 ψήφους, έναντι 73 του κ. Παρασκευά, ενώ στους άλλους δήμους η κατάσταση ήταν μοιρασμένη.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

 ΣΟΥΦΡΙΛΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
 ΚΟΡΙΝΘΟΣ 197 196
 ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ 334 73
 ΚΙΑΤΟ 53 36
 ΛΟΥΤΡΑΚΙ 33 15
 ΝΕΜΕΑ  31 46
 ΒΕΛΟ 23 29
 671 395

Το αποτέλεσμα παραδέχτηκε ο κ. Παρασκευάς, που σε ανάρτησή του στο facebook ανέφερε:

Στην ΔΗΜΤΟ Κορίνθου πρόεδρος εξελέγη ο Αποστόλης Γεώργαρης.

Εν τω μεταξύ μία απίθανη περίπτωση καταγγέλλει το μέλος της Ν.Δ. Χριστίνα Τερχίνογλου-Μπούνια από το Λουτράκι. Όπως αναφέρει, ενώ η ίδια είχε αρνηθεί να είναι υποψήφια στις εσωκομματικές εκλογές για το νέο Δ.Σ., το όνομά της εμφανίστηκε στο ψηφοδέλτιο εν αγνοία της! Με επιστολή της η κυρία Τερχίνογλου-Μπούνια καταγγέλλει το γεγονός και δηλώνει πως παραιτείται από μέλος της Ν.Δ., ενώ ξεκίνησε και διαδικασίες (προφανώς νομικές) «προκειμένου να διαφυλάξω την τιμή, την υπόληψη και την προσωπικότητά μου», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, η επιστολή της Χριστίνας Τερχίνογλου-Μπούνια αναφέρει:

«Η ανάγκη της παρούσας ανακοίνωσης, δεν έγκειται μόνο στο γεγονός να συγχαρώ τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο και τα μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο Λουτρακίου- Περαχώρας -Αγ. Θεοδώρων, που εξελέγησαν από τις εκλογές που διεξήχθησαν στο Λουτράκι στις 24 Οκτωβρίου 2021, αλλά και στο να συγχαρώ τον νέο Πρόεδρο, που ενώ τιμητικά μου ζήτησε να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο τελικά μετά την άρνηση συμμετοχής μου σε αυτό, εν αγνοία μου με συμπεριέλαβε. Το προηγούμενο, δεν δηλώνει κάποια πικρία για την μη εκλογή μου, όπως κάποιοι μπορεί να σπεύσουν να σχολιάσουν, καθώς οι υποψήφιοι ήταν όσα και τα μέλη του Δ.Σ. και άρα αποτελώ ήδη μέλος ΔΗΜ.Τ.Ο, αλλά την παγκόσμια (ίσως) πρωτοτυπία ότι αποτελώ την πρώτη υποψήφια που δεν ενημερώθηκε για τη συμμετοχή της σε ψηφοδέλτιο, για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών και τη μόνη υποψήφια, που δεν ψήφισε τον εαυτό της. Παράλληλα δηλώνω την παραίτησή μου από μέλος της ΔΗΜ.Τ.Ο, καθώς το να έχω συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο είναι αποτέλεσμα μη νόμιμων ενεργειών. Όσο για τα υπόλοιπα, απλώς ενημερώνω, ότι ήδη έχω ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες, προκειμένου να διαφυλάξω την τιμή, την υπόληψη και την προσωπικότητά μου».

Διώρυγα Gas: Τα επόμενα βήματα για το mega project της Motor Oil

Previous article

Αθηνά Κουστένη: «Θα επιστρέψουμε στο φεγγάρι και έχουμε φιλόδοξα σχέδια για τον Άρη»

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.