ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Τις καμένες εκτάσεις στον Σχίνο θα αποκαταστήσουν τα ΕΛΠΕ

0

Την αποκατάσταση της συνολικής καμένης έκτασης 17.214 στρεμμάτων στην Κορινθία αναλαμβάνουν τα ΕΛΠΕ. Η εταιρεία είχε γνωστοποιήσει στο ΥΠΕΝ την πρόθεσή της να αναλάβει να χρηματοδοτήσει και να υλοποιήσει αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα στην καμένη περιοχή, το ΥΠΕΝ ανταποκρίθηκε άμεσα, και η Γενική Γραμματεία Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων προχώρησε στον ορισμό της εταιρίας, όπως προβλέπεται με σχετική πράξη.

Σύμφωνα με το energypress.gr η αποκατάσταση αφορά τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα σε καμένες εκτάσεις από την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 19 Μαΐου 2021 στην περιοχή του οικισμού Σχίνου της Τ.Κ. Πισίων του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Π.Ε. Κορινθίας.

Η σχετική μελέτη ολοκληρώθηκε στα τέλη Ιουνίου και προβλέπει την κατασκευή:

α) κορμοδεμάτων στο 20% της καμένης επιφάνειας των υδρολογικών λεκανών όπως αυτές προσδιορίζονται στα συνημμένα διαγράμματα της μελέτης και εκατέρωθεν του επαρχιακού δρόμου Σχίνου – Αλεποχωρίου για την προστασία του και την αύξηση της προστασίας των διερχόμενων από αυτόν από κατολισθήσεις λίθων όπου αυτό είναι εφικτό και

β) ξυλοφραγμάτων (με κορμούς και κορμίδια) στις κοίτες των ρεμάτων των υδρολογικών λεκανών όπως αυτά προσδιορίζονται στα συνημμένα διαγράμματα της μελέτης με την αξιοποίηση των καμένων κορμών για την αποτροπή ή μείωση της διάβρωσης και την μείωση πλημμυρικών φαινομένων.

Τα έργα, ο προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται σε 1.490.926,84 ευρώ άνευ ΦΠΑ, θα ολοκληρωθούν πριν το τέλος του Ιανουαρίου 2022.

Νομοσχέδιο για τον συνολικό εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ φέρνει ο Χατζηδάκης

Previous article

Δέος προκαλούν οι εικόνες από ναυάγιο των κλασικών χρόνων στο στενό Κυθήρων – Νεάπολης

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.