ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο πιο διάσημος υπερμαραθωνοδρόμος στον κόσμο είναι Έλληνας – Οι απίστευτοι άθλοι του

0

Έχει διασχίσει όλη την Αμερική σε 50 μαραθωνίους, από τη μια ακτή στην άλλη, μέσα σε 50 συνεχόμενες ημέρες. Έχει τρέξει πάνω σε βουνά, μέσα στην Κοιλάδα του Θανάτου και στο Νότιο Πόλο. O Κωνσταντίνος (Ντιν) Καρνάζης είναι ένα διεθνές φαινόμενο που ζει για να ξεπερνάει διαρκώς τον εαυτό του, ένας άνθρωπος-θρύλος που κάνει την Ελλάδα υπερήφανη σε όλο τον κόσμο με τις αντοχές και το θάρρος του.

Είναι ο πιο γυμνασμένος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian. Έχει μπει στη λίστα με τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο του περιοδικού Time. To αμερικανικό GQ τον έχει επιλέξει ως τον άνδρα με το πιο εκπληκτικό σώμα στον κόσμο. Ο υπερμαραθωνοδρόμος Κωνσταντίνος Καρνάζης ή Dean Karnazes, που έχει γεννηθεί στις 23 Αυγούστου του 1962 στο Λος Άντζελες, από Έλληνες γονείς, κατάφερε όχι μόνο να γίνει διάσημος μέσα από το χόμπι του, το τρέξιμο, αλλά να σπάσει κάθε ρεκόρ και να χρησιμοποιήσει τη δύναμή του για καλό σκοπό μέσα από ένα πλούσιο φιλανθρωπικό έργο.

Παράλληλα είναι ένας πολύ επιτυχημένος άνδρας που έχει εργαστεί σε επιχειρηματικούς κολοσσούς που βρίσκονται στη λίστα Fortune 500. Μεταξύ των άλλων επιτευγμάτων του έχει κατακτήσει νίκες στις διοργανώσεις World’s Toughest Footrace, Ultramarathon του Badwater, 4 Deserts Challenge και ESPN ESPY. Έχει αποσπάσει τρεις φορές το βραβείο Endurance Athlete of the Year του περιοδικού Competitor, ενώ έχει υπηρετήσει και ως Πρεσβευτής Αθλητών των ΗΠΑ σε αποστολές στην Κεντρική Ασία και τη Νότια Αμερική. Έχει κρατήσει δύο φορές την δάδα με την Ολυμπιακή Φλόγα και είναι αποδέκτης του Βραβείου Lifetime Achievement του Προεδρικού Συμβουλίου για τον Αθλητισμό, τη Γυμναστική και τη Διατροφή. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το καινούργιο βιβλίο του «Η χαρά του δρομέα», που κυκλοφορεί στα ελληνικά -όπως και όλα τα προηγούμενα διεθνή μπεστ σέλερ του- από τις εκδόσεις Κey Books.

O Κωνσταντίνος (Ντιν) Καρνάζης είναι γεννημένος στο Ίνγκλγουντ του Λος Άντζελες. Ο πατέρας του είχε καταγωγή από την Αρκαδία και η μητέρα του γεννήθηκε και έζησε στην Ικαρία. Είναι παντρεμένος με την Τζούλι, με την οποία γνωρίζονται από το Λύκειο, και έχουν δύο παιδιά την Αλεξάντρεια και τον Νικόλα.

Ο Ντιν έδειξε από μικρός έφεση στα αθλήματα και ειδικά σε όσα απαιτούσαν αντοχή. Σε ηλικία 11 ετών διέσχισε όλη την απόσταση του Γκραντ Κάνυον.

Το 2004 νίκησε στον Υπερμαραθώνιο του Μπαντγουότερ, στην «Κοιλάδα του Θανάτου», τρέχοντας 135 μίλια με θερμοκρασία 49 βαθμών Κελσίου, σε 27 ώρες και 22 λεπτά. Το 2002, έτρεξε στην Ανταρκτική με θερμοκρασία μείον 40° χωρίς ειδικά παπούτσια για χιόνι. Το 2005 έτρεξε 560 χλμ. σε 80 ώρες και 44 λεπτά, χωρίς να κοιμηθεί και ένα χρόνο μετά έτρεξε 50 μαραθώνιους, σε 50 πολιτείες των ΗΠΑ, μέσα σε 50 ημέρες.

Η μεγαλύτερη δοκιμασία όμως ήταν ο μαραθώνιος στην Ανταρκτική, στον οποίο δήλωσε συμμετοχή ενώ ήξερε ότι υπήρχαν πιθανότητες να μην γυρίσει πίσω ζωντανός. Μαζί με άλλους πέντε αθλητές, αποφάσισαν να πάρουν το ρίσκο έχουν ως κοινό την αγάπη τους για τους αγώνες αντοχής.

Ο Ντιν Καρνάζης έχει κυκλοφορήσει βιβλίο με τα επιτεύγματά του όπου περιγράφει τις αφόρητες δυσκολίες και τον φόβο που αντιμετώπισε όταν βρέθηκε για ένα μήνα στην «παγωμένη έρημο» της Ανταρκτικής.

Τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά: Από τις 10 το πρωί σε λαϊκό προσκύνημα, στις 14:00 η κηδεία

Previous article

Ο θρυλικός Γεώργιος Καραϊσκάκης έγινε … κέρινο ομοίωμα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.