ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Κόρινθος τίμησε την απελευθέρωση του Ακροκορίνθου

0

Ανακοίνωση για την εκδήλωση της κατάληψης του Κάστρου του Ακροκορίνθου, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 εξέδωσε ο δήμος Κορινθίων. Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Μνήμες ιστορικές αναδύθηκαν σήμερα από τα τείχη του…Ήχοι παράδοσης ”έντυσαν” την παράδοση του!

“Ετούτο το κάστρο μας ανήκει” αντιλάλησε απ’ άκρη σ’ άκρη της επαναστατημένης Ελλάδας!

Ο Γέρος του Μοριά, ο Στρατηγός Θεόδωρος Κολοκοτρώνης παραλαμβάνει τον Ακροκόρινθο στις 26 Οκτωβρίου 1823.

“Η απελευθέρωση του κάστρου του Ακροκορίνθου αποτέλεσε σύμβολο του αγώνα των επαναστατημένων Ελλήνων. Τους έδωσε ελπίδα , προοπτική και περηφάνια να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια του Τούρκου που είχε όλα τα μέσα για να πολεμήσει”θα πει ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος στις εκδηλώσεις τιμής για την απελευθέρωση, σήμερα το πρωί στο Κάστρο, έμπροσθεν της εικόνας του Αγίου Δημητρίου και της προτομής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

“Τιμούμε τους αγωνιστές” συνέχισε “και τους δίνουμε Υπόσχεση να είμαστε άξιοι απόγονοι, ένδοξων προγόνων!”

Νωρίτερα το πρωί πραγματοποιήθηκε δοξολογία στο εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίουεντός του κάστρου. Εν πομπή η εικόνα κατέβηκε στο χώρο της τελετής. Πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Κολοκοτρώνη από τις αρχές του τόπου. Η Φιλαρμονική του δήμου απέδωσε τιμές, καβαλάρηδες και μέλη πολιτιστικών συλλόγων αναπαρέστησαν έπειτα από πολλά χρόνια, την παράδοση του κάστρου. Παραδοσιακά τραγούδια από τον Παναγιώτη Λάλεζα συνόδευσαν τα δρώμενα.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν στην σκιά του Ναού του Απόλλωνα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια που υμνούσαν τα γεγονότα.

Πλήθος ανθρώπων και συλλόγων προετοίμασαν μαζί με το δήμο τις φετινές εκδηλώσεις, κάποιοι ταξίδεψαν και από πολύ μακριά!

Τους ευχαριστούμε όλους θερμά!

Το χειροκρότημα των παρευρισκομένων, αρχών, πολιτών, μαθητών “σφράγισε” την επιτυχία τους και έβαλε ακόμα ψηλότερα τον πήχη για την επόμενη χρονιά!

Μπορείτε να βρείτε σύντομο Video της εκδήλωσης εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=4919z12uwIk

Και ολόκληρη την εκδήλωση εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=u1hTRrk3Hic

Ο θρυλικός Γεώργιος Καραϊσκάκης έγινε … κέρινο ομοίωμα

Previous article

Τον έψαχναν 24 ώρες και εκείνος δεν σήκωνε τα τηλέφωνα γιατί δεν απαντά σε άγνωστους αριθμούς

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.