ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

ΗΠΑ: Aνακαλύφθηκε το ναυάγιο του ιστορικού πλοίου που κυνηγούσε πράκτορες των Ναζί

0

«Το πλοίο είχε μια απίστευτη ιστορία και είναι τόσο σημαντική από πολλές απόψεις στην αμερικανική και παγκόσμια θαλάσσια κληρονομιά λόγω των ταξιδιών του», δήλωσε ο συντονιστής των ερευνών για τον εντοπισμό του ναυαγίου

Το ναυάγιο του πλοίου «U.S. Revenue Cutter Bear» το οποίο υπηρετούσε στη θάλασσα για τουλάχιστον 88 χρόνια και έπαιξε ρόλο στη διάσημη σύλληψη ενός κατασκοπευτικού πλοίου των Ναζί, εντόπισαν οι επιστήμονες

Το πλοίο είναι ιστορικής σημασίας: Το 1874 αρχικά αποτέλεσε κομμάτι του εμπορικού ναυτικού. Στη συνέχεια, επειδή το πλοίο μπορούσε να ταξιδέψει μέσα από νερά γεμάτα πάγους, η κυβέρνηση το αγόρασε τη δεκαετία του 1880 για να το χρησιμοποιήσει για εργασίες διάσωσης στην Αρκτική. Χρησιμοποιήθηκε επίσης κατά την πανδημία της ισπανικής γρίπης του 1918-1919,   ως ένα πλωτό μουσείο, για μια ταινία του Χόλιγουντ αλλά και για μια αποστολή του εξερευνητή και Ναύαρχου Ρίτσαρντ Μπερντ στην Ανταρκτική.

Περιπολούσε επίσης στα ύδατα της Αρκτικής για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και στους δύο παγκόσμιους πολέμους και το 1941 βοήθησε στη σύλληψη της νορβηγικής τράτας Buskø, η οποία χρησιμοποιήθηκε από τη γερμανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών Abwehr για να αναφέρει τις καιρικές συνθήκες στον Βόρειο Ατλαντικό.

«Eίχε μια απίστευτη ιστορία και είναι τόσο σημαντική από πολλές απόψεις στην αμερικανική και παγκόσμια θαλάσσια κληρονομιά λόγω των ταξιδιών του», δήλωσε ο Μπραντ Μπαρ, συντονιστής αποστολής για το Πρόγραμμα Ναυτιλιακής Κληρονομιάς της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ  ο οποίος ηγείται των ερευνών για το ναυάγιο για αρκετά χρόνια.

Πηγή: Livescience

ΤΕΡΝΑ-Μυτιληναίος: Συμμαχία-έκπληξη για το σιδηροδρομικό διαγωνισμό Κιάτο-Ροδοδάφνη

Previous article

Κορωνοϊός: 31 νεκροί, 391 διασωληνωμένοι – 25 κρούσματα η Κορινθία και 2.984 πανελλαδικά

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.