ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

«Ολοι ανεμβολίαστοι στο “Παπανικολάου” – Απώλεια πραγματικότητας, δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κορονοϊός!» (video)

0

Κραυγή αγωνίας για την επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών από τους επιστήμονες και δραματική προειδοποίηση για το τέταρτο κύμα της πανδημίας. «Όλοι είναι ανεμβολίαστοι στο “Παπανικολάου”, δεν μπορώ να το πιστέψω… 44ρηδες και 48ρηδες δίνουν τη μάχη, δεν είναι μόνο οι μεγάλες ηλικίες. Βλέπω και στους συγγενείς, όχι μόνο στους ασθενείς, απώλεια πραγματικότητας, δεν πιστεύουν, δεν πίστευαν, ότι υπάρχει η ασθένεια», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου, Νίκος Καπραβέλος, που έκανε λόγο για ρεκόρ εισαγωγών κατά τη διάρκεια του τέταρτου κύματος, με 44 ασθενείς.

«Λύση είναι η μείωση αναγκών μόνο με αύξηση υποχρεωτικότητας, δεν έχουμε άλλον τρόπο, πρέπει υποχρεωτικά να εμβολιαστούμε, δεν είναι ατομική υποχρέωση, καταρρέει ένα σύστημα υγείας, η οικονομία. Δεν είναι λύση να κλείσουμε την ανθρώπινη δραστηριότητα».

«Ένας είναι ο δρόμος», είπε, «επέκταση υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών πάνω από 55-60, ηλικίες υψηλού κινδύνου, ή επέκταση στην ανθρώπινη δραστηριότητα. Στην εστίαση ή στο ξενοδοχείο, πάει να φάει κάποιος και δεν είναι εμβολιασμένος. ΗΠΑ και Ιταλία βαδίζουν σε αυτή την κατεύθυνση, η Αμερική, στους δημόσιους υπαλλήλους, επέβαλε την υποχρεωτικότητα σε αυτούς που πληρώνει η κεντρική κυβέρνηση. Σκεφτείτε εμείς, που εφημερεύουμε, να πούμε “κλειστόν λόγω πληρότητας”, δεν θα υπάρχει αντίδραση; Η αλήθεια δεν πρέπει να κρύβεται».

«Αυτή τη στιγμή», περιέγραψε για την κατάσταση στο «Παπανικολάου», «άδειο κρεβάτι στη ΜΕΘ δεν υπάρχει. Υποφέρουν σε απλούς θαλάμους, αν χρειαστούν διασωλήνωση, τους μεταφέρουν σε χειρουργεία χωρίς προσωπικό δίπλα. Κάνουμε προσπάθεια συμβολής και των χειρουργικών ειδικοτήτων, καταρρέει ένα ολόκληρο νοσοκομείο, και όχι μονό το δικό μας, για να πω να τα μεταφέρω στο Ιπποκράτειο, στο ΑΧΕΠΑ… Ούτε ο ιδιωτικός τομέας φτάνει. Θα μπει για απλές κλίνες. Οι δυνατότητές μας έχουν εξαντληθεί…».

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, σημείωσε ότι το ιικό φορτίο στα λύματα από το τέλος του Σεπτεμβρίου στην Αττική αυξήθηκε 93%. «Τα θετικά κρούσματα στην Αττική αυξήθηκαν 51%, είναι ο εβδομαδιαίος μέσος όρος τελευταίας εβδομάδας Σεπτεμβρίου με αυτόν που διανύουμε. Οσον αφορά τον εβδομαδιαίο μέσο όρο στην επικράτεια, προχθές ήταν 3.434. Τον Αύγουστο στο peak ήταν 3.200, άρα είμαστε ήδη περισσότερο επιβαρυμένοι».

Στο τρίτο κύμα, συνέχισε ο κ. Θωμαΐδης, 6-7 Απριλίου ήταν 3.080, άρα ήδη είμαστε σε υψηλοτέρα κρούσματα από το τρίτο κύμα. Θα αυξηθούν πολύ σημαντικά τα κρούσματα. Τις επόμενες 2-3 εβδομάδες ο εβδομαδιαίος μέσος όρος θα φτάσει 4.000, και παραπάνω ενδεχομένως, μπορεί στη διακύμανση να δούμε και 5.000. Ηδη οι εισαγωγές είναι πολύ περισσότερες από τα εξιτήρια – 270 έναντι 200. Οι διασωληνωμένοι αυξάνονται συστηματικά κάθε μέρα, το ίδιο και οι θάνατοι. Οι ΜΕΘ και οι απώλειες διαφέρουν περίπου ένα μήνα από την κορύφωση των κρουσμάτων. Αρα για τον Δεκέμβριο μπορούμε δούμε περίπου 55 με 60 θανάτους ημερησίως, δεν θα έχουμε τα νούμερα του προηγούμενου διαστήματος, ακριβώς γιατί κάποιοι άνθρωποι εμβολιάστηκαν.

Ο καθηγητής τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικότητας για τους άνω των 40, καθώς εκεί είναι η ηλικιακή ομάδα των νοσούντων και οδηγούνται στα νοσοκομεία. «Ηδη στις ΜΕΘ στην επικράτεια υπάρχει 74% πληρότητα, ήδη κάποιες είναι στο 100%». «Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πιεστεί το ΕΣΥ τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες» εκτίμησε ο κ. Θωμαΐδης.

To Facebook θα λέγεται πλέον Meta

Previous article

Νανόπουλος: Αλησμόνητη ημερομηνία γενναιότητας η 28η Οκτωβρίου 1940

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.