ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το πρώτο διαδίκτυο “internet” το 1969

0

lo -> Αυτό ήταν το πρώτο μήνυμα που στάλθηκε μεταξύ των δύο πρώτων κόμβων του ARPANET.

Συνέβη το 1969 και στη φωτογραφία βλέπουμε τον Bill Duvall, έναν από τους δύο ανθρώπους που «μπήκαν» πρώτοι στο διαδίκτυο!!

Το πρώτο μήνυμα που είχαν συμφωνήσει να αποσταλεί ήταν η λέξη «login».

Έτσι, από το Πανεπιστήμιο της California (UCLA) θα αποστελλόταν τα γράμματα «log» και από το Εργαστήριο του Engelbart στο Πανεπιστήμιο του Stanford, τα γράμματα «in».

Όμως τελικά υπήρξε πρόβλημα με τον υπολογιστή του UCLA με αποτέλεσμα να προλάβουν να σταλούν μόνο τα δύο πρώτα γράμματα, δηλαδή το «lo».

Τα προβλήματα με τη σύνδεση του δικτύου διορθώθηκαν σύντομα. Μέχρι το τέλος του έτους είχαν συνδεθεί δύο ακόμα κόμβοι.

Για την ιστορία, το απόγευμα της 29ης Οκτωβρίου 1969 τα πρώτα δεδομένα ταξίδεψαν μεταξύ δύο κόμβων του ARPANET, του βασικού προγόνου του διαδικτύου.

Αυτό ήταν μια από τις πρώτες μεγάλες δοκιμές μιας τότε ριζοσπαστικής ιδέας: Δικτύωση υπολογιστών μεταξύ τους.

Οι δύο πρώτοι «ιστότοποι» που συνδέθηκαν στο διαδίκτυο ήταν το εργαστήριο του Len Kleinrock στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας (UCLA) και το Augmentation Research Center του Doug Engelbart στο SRI (Menlo Park, Καλιφόρνια).
Σε κάθε τοποθεσία εγκαταστάθηκε ένα IMP (κάτι σαν το σημερινό modem) για τη διασύνδεση του επιτόπιου υπολογιστή με το δίκτυο.

Όταν ήρθε η ώρα να δοκιμαστεί η μετάδοση μέσω του δικτύου μεταξύ των δύο τοποθεσιών, το καθήκον έπεσε σε δύο νεαρούς προγραμματιστές – τον Bill Duvall στο εργαστήριο του Engelbart στο SRI και τον Charlie Kline στο UCLA, στο Λος Άντζελες.

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη (11/10/21)

Previous article

Στήριξη των Δημάρχων Κορινθίας προς τους σταφιδοπαραγωγούς

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.