ΥΓΕΙΑ

Πότε το χάπι της Merck έρχεται στην Ελλάδα και τα μονοκλωνικά – Απάντηση Γκάγκα

0

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την εισαγωγή μονοκλωνικών και του χαπιού κατά του κορονοϊού που παράγει η Merck. Αναλυτικά οι διευκρινίσεις που έδωσε η Μίνα Γκάγκα.

Σύντομα η Ελλάδα πρόκειται να προμηθευτεί το χάπι της Merck που θεραπεύει τον κορονοϊό, αλλά και μονοκλωνικά, σύμφωνα με την Μίνα Γκάγκα.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα έχει αρχίσει τις απαραίτητες συζητήσεις, ώστε να προμηθευτεί φάρμακα κατά του κορονοϊού.

Παρόλα αυτά, ξεκαθάρισε πως ο κόσμος πρέπει να εμβολιαστεί, καθώς η παραγωγή των φαρμάκων δεν επαρκεί, ώστε να αντιμετωπιστεί η τεράστια αύξηση κρουσμάτων.

«Περιμένουμε για μονοκλωνικά να έχουμε την έγκριση και να τα έχουμε αρκετά γρήγορα εδώ μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Για χάπια είμαστε επίσης σε συνεννόηση με την εταιρεία για να μπορέσουμε να τα εισάγουμε. Αν έχουμε όμως 6.800 κρούσματα την ημέρα, από τα φάρμακα θα έχουμε 2.000 με 10.000, ως εκεί, όχι 100.000», είπε χαρακτηριστικά.

«Αν υποθέσουμε ότι θα τα πάρουν όλοι, που δεν θα το κάνουν, η ποσότητα είναι τεράστια. Είναι πιο ασφαλές να έχουμε εμβολιαστεί και να προλάβουμε αυτά τα κρούσματα, παρά να θεραπεύσουμε. Είμαστε σε διαδικασία να φέρουμε τα φάρμακα, αλλά δεν υπάρχει τέτοια παραγωγή, ώστε να αντιμετωπίσει τα κρούσματα», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Σημειώνεται, ότι το χάπι της Merck έλαβε έγκριση για χρήση στη Βρετανία, με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να αντιμετωπίσει νέα έξαρση του ιού και να τελειώσει τον εφιάλτη που επανέρχεται με τις νέες μεταλλάξεις που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις που έκανε η Μίνα Γκάγκα:

(ieidiseis.gr)

77 νέα κρούσματα η Κορινθία και 6808 στην Ελλάδα – 42 νεκροί και 441 διασωληνωμένοι

Previous article

Ξεκίνησαν τα δωρεάν ΤΕΣΤ Ανίχνευσης Κορονοϊού στο Ξυλόκαστρο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΥΓΕΙΑ