ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρέβεζα: Απομάκρυναν βόμβα ενός τόνου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από το κέντρο της πόλης

0

Μεγάλη επιχείρηση του Στρατιωτικού Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής – Η βόμβα ερρίφθη κατά την διάρκεια βομβαρδισμού της πόλης από ιταλικό αεροπλάνο

Βόμβα βάρους ενός τόνου που χρονολογείται από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου απομακρύνθηκε σήμερα Πέμπτη από το κέντρο της Πρέβεζας, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση του Στρατιωτικού Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Η βόμβα που ερρίφθη κατά την διάρκεια βομβαρδισμού της πόλης από ιταλικό αεροπλάνο, εντοπίστηκε «έπειτα από πληροφορίες που μας παρείχε κάτοικος της περιοχής, ο οποίος έζησε τα γεγονότα και γνώριζε» είπε στο GRTimes o αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του δήμου Πρέβεζας, Κωνσταντίνος Ακρίβης.

«Με τη σειρά μας, καλέσαμε το ΤΕΝΞ του Στρατού, το οποίο βρήκε το βλήμα αεροπορικής επιδρομής σε βάθος τεσσάρων – πέντε μέτρων, το σήκωσε με ιμάντες και στη συνέχεια το μετέφερε στα Γιάννενα, ενώ παράλληλα ακολουθήσαμε όλες τις υποδείξεις ασφαλούς απομάκρυνσης» πρόσθεσε ο κ. Ακρίβης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά το διάστημα του πολέμου έγιναν περισσότερες από 100 αεροπορικές επιδρομές στην πόλη της Πρέβεζας, αφήνοντας πίσω νεκρούς, τραυματίες, αλλά και πολλές ζημιές σε κτίρια.

Μάλιστα, ένα από τα κτίρια που επλήγησαν από τους βομβαρδισμούς ήταν το Οθωμανικό τέμενος Εσκί Τζαμί, στο οποίο στεγαζόταν το Αρχαιολογικό Μουσείο Πρέβεζας.

Φωτογραφία: Χαράλαμπος Γκουβάς

Κόρινθος: Η Ανακοδιμή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου – Κουρά Μοναχού

Previous article

Μουσείο Ακρόπολης – Μειώνεται η τιμή του εισιτηρίου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.