ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Δήμος Βέλου-Βόχας: Στηρίζουμε τον τόπο μας, δυναμώνουμε τον Δήμο μας, απογραφόμαστε εδώ!

0

Κάλεσμα στους κατοίκους του δήμου Βέλου Βόχας, αλλά και τους ανθρώπους με ευρύτερη καταγωγή από τον δήμο να απογραφούν στον δήμο Βέλου Βόχας κάνει ο Αννίβας Παπακυριάκος. Όπως εξηγεί σε ανακοίνωση που εκδόθηκε “η απογραφή θα καθορίσει για τα επόμενα δέκα χρόνια την κατανομή των κρατικών επιχορηγήσεων, καθώς και τις χρηματοδοτήσεις από την πολιτεία που θα διατεθούν για έργα υποδομής, για κοινωνικές δομές, για πολιτιστικές δράσεις…“. Θυμίζει ακόμη ότι “στην απογραφή του 2011, για λίγες δεκάδες ατόμων δεν καταφέραμε να ξεπεράσουμε το κομβικό αυτό μέγεθος πληθυσμού, με αποτέλεσμα την δεκαετία που πέρασε οι πόροι από τις κρατικές επιχορηγήσεις, αλλά και η δυνατότητα του Δήμου Βέλου-Βόχας να συμμετέχει σε προγράμματα χρηματοδοτήσεων, να είναι περιορισμένοι“.

Ειδικότερα, ο δήμος Βέλου Βόχας αναφέρει στην ανακοίνωση

Η Απογραφή Πληθυσμού που θα πραγματοποιηθεί φέτος, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021 είναι σημαντική για όλη τη χώρα μας, αλλά ιδιαίτερη κρίσιμη για το Δήμο Βέλου-Βόχας. Όχι μόνο γιατί η καταγραφή των μελών των νοικοκυριών και των δημογραφικών, κοινωνικών, εκπαιδευτικών και οικονομικών χαρακτηριστικών τους, θα μας δώσει μια σαφή εικόνα για τις ανάγκες και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του τόπου μας, αλλά κυρίως γιατί είναι ύψιστης σημασίας, για την ενδυνάμωση και την ισχυρή παρουσία του δήμου μας να ξεπεράσουμε τους 20.000 κατοίκους.

Στην απογραφή του 2011, για λίγες δεκάδες ατόμων δεν καταφέραμε να ξεπεράσουμε το κομβικό αυτό μέγεθος πληθυσμού, με αποτέλεσμα την δεκαετία που πέρασε οι πόροι από τις κρατικές επιχορηγήσεις, αλλά και η δυνατότητα του Δήμου Βέλου-Βόχας να συμμετέχει σε προγράμματα χρηματοδοτήσεων, να είναι περιορισμένοι. Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο Δήμος Βέλου-Βόχας τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και οι ανάγκες του έχουν πολλαπλασιαστεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Δεδομένου μάλιστα ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ο πληθυσμός του Δήμου μας υπερδιπλασιάζεται λόγω των παραθεριστών και των τουριστών που καταλύουν στην περιοχή μας οι ανάγκες αυξάνονται κατακόρυφα, χωρίς δυστυχώς να τις ακολουθεί και η ανάλογη αύξηση πόρων ή δυνατοτήτων χρηματοδότησης έργων από εθνικά ή ευρωπαϊκά κονδύλια.

Η συμμετοχή σας στην απογραφή είναι υποχρεωτική, η βοήθεια και η συνεργασία σας όμως για την ενδυνάμωση του Δήμου Βέλου-Βόχας είναι μεν προαιρετική, αλλά καθοριστική για το μέλλον μας. Γι’ αυτό σας καλούμε να απογραφείτε εδώ, στο δήμο μας, ώστε να αποτυπωθεί ο πραγματικός πληθυσμός της περιοχής μας και κατά συνέπεια οι πραγματικές ανάγκες και οι δυνατότητες που απορρέουν από αυτόν.

Η απογραφή σας στον Δήμο Βέλου-Βόχας είναι μείζονος σημασίας γιατί θα καθορίσει για τα επόμενα δέκα χρόνια την κατανομή των κρατικών επιχορηγήσεων, καθώς και τις χρηματοδοτήσεις από την πολιτεία που θα διατεθούν για έργα υποδομής, για κοινωνικές δομές, για πολιτιστικές δράσεις.

Συνεπώς σας καλούμε όλους να στηρίξετε τον τόπο μας, να ενδυναμώσετε το Δήμο μας και όλοι μαζί, να συμβάλλουμε στην ανάπτυξή του, ώστε να τον κάνουμε πιο όμορφο, πιο ανθρώπινο και κυρίως πιο ισχυρό!

O Dior στον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας – Οι συγκλονιστικές εικόνες και το video

Previous article

Μακρόν – Ξηλώνει τα σχέδια του Ερντογάν για τη Λιβύη και τη γύρω περιοχή

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.