ΠΟΛΙΤΙΚΗ

KINAΛ: Λοβέρδο βλέπει και η δημοσκόπηση της Opinion Poll στον πρώτο γύρο – Τι θα γίνει στον δεύτερο

0

Νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll για tomanifesto, καταγράφει τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων για τους υποψηφίους για την προεδρεία του ΚΙΝΑΛ αλλά και πως διαμορφώνονται οι συσχετισμοί στον δεύτερο γύρο, με βάση τα έως τώρα δεδομένα. Ισχυρό προβάδισμα φαίνεται πως έχουν οι Ανδρέας Λοβέρδος και Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ τρίτος ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου.

Η εικόνα της στιγμής έχει ως εξής:

  • Εμφανίζεται μια ανεβασμένη θέληση συμμετοχής στις εκλογές. Το 23.9% δηλώνει ΝΑΙ και ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ στο ερώτημα αν έχουν αποφασίσει να συμμετέχουν. Αυτό το ποσοστό φτάνει στο 73.4% στους πρώην ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ, ενώ σε τέτοιο μήκος κύματος κινείται το 14.4% της Ν.Δ και το 16.1% του ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει κλίμα που προϊδεάζει για μεγάλη μαζικότητα που ίσως ξαφνιάσει.
  • Υπάρχει μεγάλη προσδοκία από αυτές τις εκλογές. Το 51.8% εκτιμά ότι αυτές οι εκλογές μπορεί να σηματοδοτήσουν ένα νέο ξεκίνημα, μια νέα αρχή για το ΚΙΝΑΛ. Το ποσοστό αυτό φτάνει το 84.8% στους πρώην ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ. Ωστόσο αυτή η άποψη κυριαρχεί και σε άλλα κομματικά ακροατήρια. Το ίδιο πιστεύει για παράδειγμα και το 57.3% στην Ν.Δ και το 50.7% στο ΣΥΡΙΖΑ.
  • Σε όλες τις εκλογικές ερωτήσεις και για τον πρώτο γύρο και για τα τρία πιθανά δίδυμα δευτέρου γύρου προηγείται ο Α.Λοβέρδος , τόσο στο σύνολο όσων από όλα τα κόμματα δηλώνουν ότι θα συμμετέχουν στις εκλογές , όσο και στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ που θα συμμετέχουν.

Προβάδισμα

Στον πρώτο γύρο η σειρά επιλογής στο σύνολο είναι: Α. Λοβέρδος 31.7%- Ν. Ανδρουλάκης 20.9%- Γιώργος Παπανδρέου 18.8%- Χ. Καστανίδης 6.4% – Π. Γερουλάνος 5.3% , Π. Χρηστίδης 3.4%. 

Στο χώρο του ΚΙΝΑΛ τα ποσοστά διαμορφώνονται: Α. Λοβέρδος 31.6% – Ν. Ανδρουλάκης 28.6%- Γ.Παπανδρέου 21.6% – Χ. Καστανίδης 7% – Π. Χρηστίδης 3.5% – Π. Γερουλάνος 2.8% . 

Οι συνδυασμοί και οι προτιμήσεις στον δεύτερο γύρο

Σε πιθανό δεύτερο γύρο ο Α. Λοβέρδος επικρατεί του Ν.Ανδρουλάκη με 47.8% – 37.1% και του Γ. Παπανδρέου με 55.9% – 29.3% στο σύνολο . Στον χώρο του ΚΙΝΑΛ αυτά διαμορφώνονται 46.6%-39.7% και 57.6% – 32.2% αντίστοιχα    

Σε πιθανό δίδυμο Ν.Ανδρουλάκη – Γ. Παπανδρέου ο πρώτος δείχνει να επικρατεί με 58.8% – 30.2% στο σύνολο και 63.8% – 29.% στο ΚΙΝΑΛ.  

Ορισμένα σημαντικά στοιχεία για τις απόψεις των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ: Το 48.7% δηλώνει ικανοποιημένο από το κυβερνητικό έργο, όταν μόνο το 5.1% δηλώνει ικανοποιημένο από την αντιπολίτευση. Το 61.5% προτιμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για Πρωθυπουργό , όταν τον Α.Τσίπρα επιλέγει το 7.7%. Το 46.5% επιλέγει Κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ – ΚΙΝΑΛ, το 17.7% αυτοδύναμη Κυβέρνηση Ν.Δ, το 12.7 % Κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ- ΜΕΡΑ 25.

Aνατροπή βυτιοφόρου στην Εθνική Αθηνών -Κορίνθου -Μετέφερε κηροζινη

Previous article

Κεραμέως: «Τα σχολεία δεν πρόκειται να κλείσουν» -Το υπ. Παιδείας διαψεύδει κατηγορηματικά τη φημολογία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.