ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία της γραμμής Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο

0

Η συγκεκριμένη γραμμή παραμένει κλειστή εδώ και 11 χρόνια με την Περιφέρεια Πελοποννήσου να θέλει να την δει να λειτουργεί ξανά.

Πιο συγκεκριμένα γίνονται τα πλαίσια, όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος-Άργος-Ναύπλιο. Η συγκεκριμένη γραμμή παραμένει κλειστή εδώ και 11 χρόνια με την Περιφέρεια Πελοποννήσου να θέλει να την δει να λειτουργεί και πάλι.

Παράλληλα, υπέρμαχοι του έργου είναι τόσο το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και ο ΟΣΕ προκειμένου αυτό να γίνει πραγματικότητα. Σύμφωνα με τα όσα σημειώνει σε έγγραφο του ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδας, έχει εκπονηθεί η μελέτη του και έχουν συνταχθεί τα Τεύχη Δημοπράτησης. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη η μελέτη σκοπιμότητας του έργου.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω της Διαχειριστικής Αρχής του ΠΕΠ Πελοποννήσου, έχει υποβάλει πρόσκληση για τη δράση αυτή. Τα επόμενα βήματα του ΟΣΕ είναι η υποβολή Τεχνικού Δελτίου μαζί με όλα τα απαραίτητα έγγραφα και στη συνέχεια η αξιολόγηση της από τη Διαχειριστική Αρχή.

Το χρονοδιάγραμμα των έργων

Η εκτίμηση είναι πως θα χρειαστούν περίπου τρεις μήνες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης. Εφόσον είναι θετική, θα εγκριθεί χρηματοδότηση ανάλογα με την επιλεξιμότητα των δαπανών. Επόμενο βήμα θα είναι η προκήρυξη του έργου και φυσικά η ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάβει τα έργα. Αυτή η διαδικασία σύμφωνα με την εκτίμηση του ΟΣΕ είναι περίπου 8 μήνες από την δημοσίευση της προκήρυξης. Από εκεί και έπειτα το λόγο θα πάρουν τα έργα και η ολοκλήρωση τους.

Ενδιαφέρον έχει όμως και η συνέχεια, καθώς όπως αναφέρεται στο Στρατηγικό Σχεδιασμό του ΟΣΕ συμπεριλαμβάνεται και η επαναλειτουργία της γραμμής Άργος-Τρίπολη-Καλαμάτα. Παράλληλα θα αξιολογηθεί και η σύνδεση του σιδηροδρομικού δικτύου με το λιμάνι της Καλαμάτας.

Για να γίνει αυτό θα χρειαστεί η εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας η οποία θα λαμβάνει υπόψη τις επιχειρησιακές δραστηριότητες που δύναται να αναπτυχθούν στην ευρύτερη περιοχή, ώστε να αξιολογηθεί η διασύνδεση του δικτύου με τις ΒΙΠΕ Τρίπολης, Μεγαλόπολης, Μελιγαλά και Σπερχογαίας.

Από 26 έως 28 Νοεμβρίου τα πανελλήνια πρωταθλήματα Άρσης Βαρών στο Λουτράκι

Previous article

Δωρεάν τεστ ανίχνευσης κορονοϊού στο ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου την Παρασκευή

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.