ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διεθνές βραβείο στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ψηφιοποίηση του κράτους

0

«Η βράβευση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης από τον WITSA αντανακλά την πρόοδο που έχει καταγράψει στον ψηφιακό μετασχηματισμό η Ελλάδα», δήλωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Κορυφαία διάκριση και βραβείο Global ICT Award Winner στην κατηγορία “Digital Opportunity/ Inclusion Award (Public Sector)” απέσπασε η υποψηφιότητα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στα “2021 Virtual WITSA Global ICT Excellence Awards”, τα οποία παρουσιάστηκαν σήμερα στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Πληροφορικής “WCIT 2021”. Το υπουργείο διακρίθηκε για τις υπηρεσίες που βελτιώνουν και διευκολύνουν την καθημερινή ποιότητα ζωής και την παραγωγικότητα των πολιτών και των επιχειρήσεων, μέσω της απλοποίησης και της ψηφιοποίησης του κράτους, λαμβάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ όλων των υποψηφιοτήτων σε όλες τις κατηγορίες.

«Η βράβευση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης από τον WITSA αντανακλά την πρόοδο που έχει καταγράψει στον ψηφιακό μετασχηματισμό η Ελλάδα” δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Ελλάδα αναγνωρίζεται και διακρίνεται διεθνώς – και μάλιστα στην κατηγορία των υπηρεσιών που βελτιώνουν καθημερινότητα, παραγωγικότητα πολιτών και επιχειρήσεων. Πράγματι, η πανδημία μετέτρεψε την εκκρεμότητα της χώρας σε αναγκαιότητα και επιτάχυνε την υλοποίηση του σχεδιασμού μας για τη δημιουργία ψηφιακών υπηρεσιών που θα έχουν τον πολίτη στο επίκεντρό του, που θα λειτουργούν για να εξυπηρετήσουν τις δικές του ανάγκες. Το συγκεκριμένο βραβείο αποτυπώνει την προσπάθεια που κάναμε όλοι μαζί για να συνεχίσουμε τη λειτουργία του κράτους και της οικονομίας μέσα στα δύο χρόνια της πανδημίας. Ως εκ τούτου, ανήκει σε όλους: κράτος, πολίτες και επιχειρήσεις. Ευχαριστούμε τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας που πρότεινε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το συγκεκριμένο βραβείο, αλλά και για την ιδιαίτερα αποδοτική συνεργασία που έχουμε εδώ και δυόμισι περίπου χρόνια, η οποία καθημερινά παράγει απτά αποτελέσματα για τη χώρα και για όλους τους πολίτες», πρόσθεσε.

Παράλληλα, Global ICT Award Winner στην κατηγορία “Emerging Digital Solutions Award (Private Sector)” αναδείχθηκε η υποψηφιότητα της nvisionist -μία ελληνική καινοτόμος start up- για το “nvbird airport”, μία πρωτοποριακή λύση, η οποία αξιοποιεί τα οφέλη της Τεχνητής Νοημοσύνης στον τομέα της αεροπορίας. Το σύστημα χρησιμοποιεί ένα μοναδικό αλγόριθμο Machine Learning, ο οποίος είναι ικανός να ανιχνεύει πτηνά και άλλα αντικείμενα ενδιαφέροντος εντός των κρίσιμων περιοχών των αεροδρομίων. Η υποψηφιότητα της nvisionist έλαβε τριπλάσια βαθμολογία από το δεύτερο νικητή.

Ο CEO της nvisionist, Τάσος Αλέφαντος, τόνισε ότι «η διάκριση αποτελεί ακόμα μία διεθνή επιβράβευση της προσπάθειάς μας να γίνει το nvbird® σύστημα αναφοράς στην αποτροπή πρόσκρουσης πτηνών σε ανεμογεννήτριες ή αεροπλάνα. Είναι μία πρωτοποριακή λύση, υψηλής τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, με εφαρμογή σε αεροδρόμια και αιολικά πάρκα, για την παρακολούθηση και αποτροπή πτηνών από πρόσκρουση με αεροπλάνα ή ανεμογεννήτριες. Χρησιμοποιώντας Τεχνητή Νοημοσύνη και Μηχανική Μάθηση, εντοπίζει και αναγνωρίζει με εξαιρετική ακρίβεια πτηνά ή σμήνη πτηνών που πετούν επικίνδυνα κοντά στην πορεία των προς απογείωση και προσγείωση αεροσκαφών ή αντίστοιχα προς ανεμογεννήτριες. Το nvbird® προστατεύει το περιβάλλον και ταυτόχρονα δίνει λύση σε ένα εξαιρετικής σημασίας θέμα ασφάλειας αεροπορικών πτήσεων και υπεραξία στην αιολική ενέργεια».

Οι φετινές διακρίσεις του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της nvisionist αποτελούν μια ακόμα επιβεβαίωση της δυναμικής του κλάδου ψηφιακής τεχνολογίας στη χώρα μας αλλά και μια σημαντική διεθνή διάκριση για τις ελληνικές υποψηφιότητες που υποβάλλει ο Συνδέσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) τα τελευταία 15 χρόνια στην παγκοσμίου βεληνεκούς διοργάνωση των “WITSA Global ICT Excellence Awards”. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ελληνικές υποψηφιότητες πλέον συγκεντρώνουν 24 βραβεία συνολικά στα WITSA Global ICT Excellence Awards, πολύ περισσότερα από πολλές αναπτυγμένες χώρες, οι οποίες θεωρούνται ψηφιακές υπερδυνάμεις.

Όπως τόνισε η πρόεδρος του δ.σ. του ΣΕΠΕ, Γιώτα Παπαρίδου, «ακόμα και μέσα στις ανατροπές και αντίξοες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, η χώρα μας πρωτοπορεί σε παγκόσμια κλίμακα, κατακτώντας δύο ακόμα βραβεία στα WITSA Global ICT Excellence Awards. Αξίζουν πολλά μπράβο και στις δύο υποψηφιότητες για τη διάκριση τους. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι τόσο για τη βράβευση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η οποία επιβεβαιώνει το “τεχνολογικό σπρίντ” που έκανε στην περίοδο της πανδημίας η πολιτεία, περνώντας σε μια σύγχρονη πολιτοκεντρική ψηφιακή διακυβέρνηση, όσο και για αυτήν της nvisionist, η οποία αναδεικνύει την καινοτομία αιχμής που υπηρετούν και εξελίσσουν οι ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις».

Αναφερόμενος στις φετινές ελληνικές διακρίσεις ο Γιάννης Σύρρος, γενικός διευθυντής του ΣΕΠΕ και πρόεδρος του WITSA, δήλωσε ότι «ακόμα και στις τραγικές συνθήκες των τελευταίων ετών η ελληνική καινοτομία και τεχνογνωσία ψηφιακής τεχνολογίας συγκεντρώνει τα βλέμματα σε διεθνές επίπεδο, μετασχηματίζοντας ψηφιακά με πρωτοφανή ταχύτητα το ελληνικό δημόσιο αλλά και πρωτοστατώντας στην παγκόσμια παραγωγή ψηφιακών λύσεων αιχμής».

Ήττα στις λεπτομέρειες για τον ΑΣΠ Κόρινθος από το Αιγάλεω

Previous article

Μυστήριο με μικρό αστεροειδή που ακολουθεί τη Γη σαν δορυφόρος: Οι απαντήσεις που αναζητούν αστρονόμοι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.