ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Σταυρέλης: “έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής το σχέδιο πόλης στην Αγιάννα”

0

Σε πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στον Νίκο Σταυρέλη και τον Βασίλη Νανόπουλο αναδεικνύεται η υπόθεση της κύρωσης της πράξης εφαρμογής Αγίας Άννας-Συνοικισμού.

Με μια αιχμηρή ανακοίνωση ο επικεφαλής της παράταξης Πνοή Δημιουργίας και πρώην στέλεχος της δημοτικής αρχής Πνευματικού υπερασπίστηκε τα πεπραγμένα «του προηγούμενου δημάρχου και των τότε αιρετών συνεργατών του, οι οποίοι κοσμούν σήμερα την παράταξη μου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή του. Σε αυτήν σημειώνει πως «την προηγούμενη δημοτική περίοδο (2014-2019) ξεπεράστηκαν, με μεγάλο αγώνα κυρίως των υπαλλήλων  αλλά και  του προηγούμενου δημάρχου και των τότε αιρετών συνεργατών του, οι οποίοι κοσμούν σήμερα την παράταξη μου, τεράστια γραφειοκρατικά και τεχνικά προβλήματα, όπως τρεις (3) αναρτήσεις- δημοσιεύσεις, ενστάσεις κλπ και το 2019 η νέα δημοτική αρχή παρέλαβε σχεδόν έτοιμη (χρειαζόταν η τελική ανάρτηση κι υπογραφή του κυρίου Περιφερειάρχη), μία ολοκληρωμένη διαδικασία για την κύρωση της πράξης εφαρμογής της περιοχής “ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ” και μέρος του “ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ”».   

Ειδικότερα, ο κ. Σταυρέλης αναφέρει:

«Οι λεκτικές υπερβολές (τουλάχιστον) του Δημάρχου πλέον κατάντησαν συνήθεια και δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσουν. Κι όμως. Ακόμη και αυτές τις ξεπέρασε δηλώνοντας προχθές ανερυθρίαστα, ότι η τελική υπογραφή της κύρωσης της πράξης εφαρμογής Αγίας Άννας-Συνοικισμού  είναι δικό του επίτευγμα.

Πλέον, θα δίδονται από εμάς οι πρέπουσες απαντήσεις για όλα, ώστε να μαθαίνει την αλήθεια επιτέλους ο κάθε δημότης.

Την προηγούμενη λοιπόν δημοτική περίοδο (2014-2019) ξεπεράστηκαν, με μεγάλο αγώνα κυρίως των υπαλλήλων  αλλά και  του προηγούμενου δημάρχου και των τότε αιρετών συνεργατών του, οι οποίοι κοσμούν σήμερα την παράταξη μου, τεράστια γραφειοκρατικά και τεχνικά προβλήματα, όπως τρεις (3) αναρτήσεις- δημοσιεύσεις, ενστάσεις κλπ και το 2019 η νέα δημοτική αρχή παρέλαβε σχεδόν έτοιμη (χρειαζόταν η τελική ανάρτηση κι υπογραφή του κυρίου Περιφερειάρχη), μία ολοκληρωμένη διαδικασία για την κύρωση της πράξης εφαρμογής της περιοχής «ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ» και μέρος του «ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ»  (βέβαια ο Δήμαρχος παρουσιάστηκε σε οικόπεδο στο Συνοικισμό δηλώνοντας ότι είναι στην Αγία Άννα, δείχνοντας ακόμη μία φορά ότι ούτε τις περιοχές του Δήμου δεν έμαθε ακόμη).

Κι όμως, για μία απλή διαδικασία  πέρασαν πάνω από δύο χρόνια για να καταφέρει αυτή η δημοτική αρχή, με αποκλειστική της ευθύνη, να υποβάλει τελικά τον Μάιο του 2021 τον φάκελο στην Περιφέρεια.

Αν επαίρεται ο κύριος δήμαρχος για τούτο και το θεωρεί επίτευγμα, τότε μάλλον δεν μπορεί να αντιληφθεί τον όρο «ταχύτητα».

Όπως δεν δείχνει να έχει αντιληφθεί και τις διαδικασίες και τον τρόπο λειτουργίας της αυτοδιοίκησης και αναγγέλλει άμεση λειτουργία έργων κλπ.

Τον ενημερώνουμε λοιπόν δημόσια ότι για να φτάσει σε αυτό το σημείο πρέπει, να γίνει καταχώρηση στο Κτηματολόγιο (απαιτείται χρόνος πλέον των 6 μηνών), ανάρτηση για πιθανές περαιτέρω ενστάσεις οι οποίες αν υπάρξουν δυστυχώς θα δημιουργήσουν τεράστιες καθυστερήσεις, συγκρότηση επιτροπής καθορισμού εισφοράς σε χρήμα, σχετικές αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου και καταβολή αποζημιώσεων με δικαστικές αποφάσεις ή εξώδικους συμβιβασμούς κλπ.

Κύριε Δήμαρχε,  αντί να προσπαθείτε για ακόμη μια φορά να οικειοποιηθείτε κοπιώδεις ενέργειες άλλων , χωρίς μάλιστα να τους αποδώσετε τα οφειλόμενα εύσημα, όπως δυστυχώς κάνετε επανειλημμένα με τα εκτελούμενα έργα, όπου προσπαθείτε να πείσετε τους δημότες ότι είναι αποτέλεσμα δικών σας προσπαθειών, ενώ γνωρίζουμε όλοι ότι αυτά δημοπρατήθηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή και το δικό σας αντίστοιχο έργο μέχρι τώρα είναι ελάχιστο, ασχοληθείτε σοβαρά ώστε μέχρι να μας παραδώσετε την θητεία σας το 2023, να υπάρξει ένα υποτυπώδες έστω έργο για το οποίο θα μπορούμε πραγματικά στο μέλλον να σας το αποδώσουμε».

Ερωτηματολόγιο ΣΒΑΚ – Η γνώμη σας είναι ιδιαίτερα σημαντική!

Previous article

Αμεση απάντηση Νανόπουλου στον Σταυρέλη για την Αγιάννα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.