ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Πέρασε από την Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων το Πάρκο Βιοτεχνολογίας στο Λέχαιο

0

Ένα βήμα πιο κοντά ήρθε η δημιουργία του Κέντρου Βιοτεχνολογίας στην Περιφερειακή Αγορά του Λεχαίου Κορινθίας, καθώς η επένδυση της Theracell πέρασε ομόφωνα –ύστερα από την εισήγηση του αρμόδιου υφυπουργού Χρίστου Δήμα- από την Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδυσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ποιοι θα φτιάξουν το Τεχνολογικό Πάρκο Λεχαίου – Με αναφορά στην ιατρική οι εταιρείες που θα φιλοξενηθούν εκεί

Την ειδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του ο κ. Δήμας, ο οποίος αναφέρει ότι «ο προϋπολογισμός του έργου αναμένεται να ανέλθει στα 82 εκατ. € και σε πρώτη φάση θα φιλοξενήσει περισσότερους από 180 εξειδικευμένους εργαζόμενους από τον χώρο της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Η επένδυση αφορά στην ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, καινοτόμων θεραπειών, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί “το νέο σύνορο της Ιατρικής”. Αυτές είναι οι κυτταρικές & γονιδιακές θεραπείες, οι οποίες θα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα σοβαρών και απειλητικών για τη ζωή παθήσεων (κυρίως αλλά όχι αποκλειστικά ογκολογικών) και θα ικανοποιήσουν ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες παρέχοντας νέες θεραπευτικές επιλογές τόσο σε ασθενείς με ελάχιστες ή καθόλου δυνατότητες ίασης, όσο και σε ασθενείς που δεν είχαν πρόσβαση έως τώρα λόγω έλλειψης, ανεπάρκειας και κόστους.

Το έργο αυτό θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Κορινθίας, αλλά θα είναι και σημείο αναφοράς για την καινοτομία και τις βιοεπιστήμες στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικούς μήνες παραχωρήθηκε στον Δήμο Κορινθιων από την ΕΤΑΔ ένα τμήμα της παλαιάς αγοράς Λεχαίου ώστε να πραγματοποιηθεί η επένδυση στο συγκεκριμένο σημείο. Σχολιάζοντας την εξέλιξη ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος ανέφερε ότι “η συνεργασία του δημάρχου, του δήμου, του υφυπουργού και των εμπλεκομένων υπουργείων και υπηρεσιών είναι αποτελεσματική δρομολογώντας και αποδίδοντας τάχιστα στην τοπική κοινωνία ένα έργο που θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Κορινθίας, παράλληλα όμως θα είναι και σημείο αναφοράς για την καινοτομία και τις βιοεπιστήμες στην Ελλάδα…“.

Υποχρεωτικοί οι περιοριστές ταχύτητας στα αυτοκίνητα – Πότε ξεκινά η εφαρμογή τους

Previous article

Έλληνας καθηγητής στην Ιαπωνία περιγράφει το σχολείο εκεί -Ένας άλλος κόσμος, εξαήμερο, καθαρίζουν οι μαθητές

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.