ΕΛΛΑΔΑ

ΠΓΥ Αίας: Δωρεά τρίτου πλοίου στο Πολεμικό Ναυτικό από το ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

0

Μετά τα Πλοία Γενικής Υποστήριξης «Ηρακλής» και «Άτλας Ι», το ίδρυμα Λασκαρίδη δώρισε στο Πολεμικό Ναυτικό ακόμη ένα πλοίο – Ποια ήταν η ανάδοχος του πλοίου και πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού – Στην τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στον Στόλο παρέστησαν, μεταξύ άλλων, η εορτάζουσα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Βουλής και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Μετά την παράδοση των πλοίων γενικής υποστήριξης «Ηρακλής» και «Άτλας Ι», το ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη δώρισε στο Πολεμικό Ναυτικό ακόμη ένα πλοίο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Στόλου. Πρόκειται για το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) «Αίας», του οποίου η τελετή ονοματοδοσίας έγινε σήμερα ταυτόχρονα με την ένταξή του στον Στόλο. 

Η ανάδοχος του ΠΓΥ Αίας. Πρόκειται για την πλωτάρχη Αναστασία Ψωμαδέλλη, την πρώτη γυναίκα μηχανικό του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρέτησε σε φρεγάτα

Ανάδοχος του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης «Αίας» ήταν η πλωτάρχης(Μ) του Πολεμικού Ναυτικού Αναστασία Ψωμαδέλλη. Η πλωτάρχης Ψωμαδέλλη είναι η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε καθήκοντα Α’ μηχανικού του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρέτησε σε φρεγάτα και συγκεκριμένα στη φρεγάτα Κανάρης, που ήταν η πρώτη της τοποθέτηση.

Στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας βρέθηκε σήμερα, ανήμερα της ονομαστικής της εορτής, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κώστας Τασούλας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Πάνος Λασκαρίδης εκ μέρους του ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στέλιος Πετράκης και οι αρχηγοί ΓΕΣ αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ΓΕΑ αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης.

Εθιμοτυπική Επίσκεψη του Διοικητή 1ης Περιφερειακής Διοικήσεως Λιμενικού στον Σεβ. Μητροπολίτη μας

Previous article

Τουρκία: «Οι εξελίξεις θα είναι απρόβλεπτες για όλους»

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΕΛΛΑΔΑ