ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ για τον Νικόλαο Δούμπα!

0

Ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη τα γυρίσματα για την παραγωγή του Ντοκιμαντέρ για τον μαικήνα των τεχνών και ΄Έλληνα ευεργέτη Νικόλαο Δούμπα, με αφορμή τα 60 Χρόνια της Φιλαρμονικής Λουτρακίου και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Πρόκειται για μια σπουδαία πολιτιστική πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων που θα συμβάλει καθοριστικά στην ενημέρωση του κοινού για τον Έλληνα ευεργέτη με υψηλή καλλιτεχνική και εθνική σημασία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστημονικός συνεργάτης στο project είναι ο Dr. Ιωάννης Τζαφέτας, καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας του βραβευμένου από την Ακαδημία Αθηνών βιβλίου για το Νικόλαο Δούμπα, αποτέλεσμα της εικοσαετούς του έρευνας και συνεργασίας με την Αυστριακή Dr. Elvira Konecny

Τη σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ έχει αναλάβει ο καταξιωμένος και επί χρόνια συνεργάτης της ΕΡΤ και των εκπομπών Ελλήνων Δρώμενα Αντώνης Τσάβαλος και το σενάριο η επίσης καταξιωμένη θεατρική συγγραφέας, σκηνοθέτης και στιχουργός Σοφία Καψούρου.

Για την υλοποίηση του παραπάνω εγχειρήματος τμήμα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, ο αφηγητής Αλέξης Κωστάλας, η ομάδα παραγωγής και κινηματογράφησης θα ταξιδέψουν στις αρχές του 2022 στη Βιέννη, ώστε να πραγματοποιήσουν γυρίσματα στα εμβληματικά κτήρια που σχετίζονται με τον Νικόλαο Δούμπα, όπως το Μέγαρο Μουσικής της Βιέννης, η Ακαδημία των Τεχνών, το Δημαρχείο, το Αυστριακό κοινοβούλιο και οι ορθόδοξοι ναοί της Αγίας Τριάδος και του Αγίου Γεωργίου.

Παράλληλα, γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στο προάστιο Tattendorf της Αυστρίας (τόπο επιχειρηματικής δραστηριοποίησης του Δούμπα), στη Βλάστη Κοζάνης (γενέθλιο τόπο της οικογένειας Δούμπα), στη Θεσσαλονίκη, στην Κέρκυρα και στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών (ο Δούμπας συνέβαλε καθοριστικά στο σχεδιασμό και την αποπεράτωση της ζωοφόρου).

Το project χρηματοδοτεί και στηρίζει εκτός από τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Κέντρο Ελληνισμού Ιδρύματος Δαμιανού ενώ το προσεχές διάστημα αναμένεται η συνεργασία και αρωγή και άλλων πολιτιστικών φορέων και επιχειρήσεων.

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021.

Μέρος του ντοκιμαντέρ θα προβληθεί κατά τη διάρκεια της φετινής Πρωτοχρονιάτικης συναυλίας στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η ολοκλήρωσή του υπολογίζεται την Άνοιξη του 2022.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί σε κεντρική εκδήλωση στην Αθήνα, παρουσία σημαντικών εκπροσώπων της Τέχνης και του Πολιτισμού της χώρας μας.

Το υλικό θα δοθεί μετά την ολοκλήρωσή του προς προβολή σε συνέργεια με τηλεοπτικό κανάλι για χρήση εκπαιδευτική, ενώ θα μπορεί να προβάλλεται στο κοινό σε επετειακές και αφιερωματικές παραστάσεις. Ένα έργο που διαχρονικά συμβάλλει πολιτιστικά, κοινωνικά και κυρίως, εκπαιδευτικά.

Καρπούζης: “επιτέλους πάψτε! δεν έχει κλείσει η καρδιολογική”

Previous article

Οικονόμου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.