ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το μήνυμα του Πάπα στους νέους

0

Πολλά μηνύματα έστειλε και σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος στην ομιλία του, με αναφορές στην αρχαία ελληνική γραμματεία, κατά την τελευταία ημέρα της τριήμερης επίσκεψής του στην χώρα μας, πριν ο υπουργός Εξωτερικών τον αποχαιρετήσει, εκ μέρους της κυβέρνησης, από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Κατά τη συνάντησή του με νέους στο δημοτικό «Άγιος Διονύσιος» της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών στο Μαρούσι, ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα κάλεσε τους μαθητές και τις μαθήτριες να δημιουργήσουν την ελπίδα κάνοντας της δικές τους επιλογές. «Η επιλογή η ίδια είναι πρόκληση (…) Οι μικρές επιλογές για τις οποίες αξίζει κανείς να κινδυνεύσει» τόνισε.

«Να θυμάστε οι καλές επιλογές είναι πάντα για τους άλλους» πρόσθεσε και προέτρεψε να βρουν το θάρρος να προχωρήσουν στη ζωή και να την πιάσουν από τα μαλλιά. «Να βρείτε ο θάρρος να ρισκάρετε , να κινδυνεύσετε, να προχωρήσετε, πάντα μαζί με τους άλλους. Όχι μόνοι σας» σημείωσε.

«Να πηγαίνετε προς τους άλλους γιατί μόνο έτσι μπορούμε να βρούμε τους εαυτούς μας και τους άλλους. Ο Θεός σας αγαπάς» είπε ο Πάπας.

«Εφ.Συν.»
«Εφ.Συν.»

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, λίγο πριν τις 12.00, αναχώρησε από την Ελλάδα με προορισμό τη Ρώμη.  


Χθες ο ίδιος από τη Λέσβο απηύθυνε μια βαθιά πολιτική ομιλία για το προσφυγικό, χαστούκι για την πολιτική των κλειστών συνόρων, και με πικρία διαπίστωσε ότι ελάχιστα έχουν αλλάξει εδώ και πέντε χρόνια, από την προηγούμενη επίσκεψή του στο νησί, σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Οταν απωθούνται οι φτωχοί, απωθείται η ειρήνη. Φράχτες και εθνικισμοί οδηγούν σε καταστροφικά αποτελέσματα… Είναι αυταπάτη να νομίζουμε ότι αρκεί να σώσουμε τον εαυτό μας, υπερασπίζοντάς τον από τους πιο αδύναμους» τόνισε μεταξύ άλλων.

Κατά την πρώτη μέρα της επίσκεψής του το Σάββατο στην Αθήνα έστειλε ηχηρά πολιτικά μηνύματα, παίρνοντας ξανά καθαρή θέση υπέρ της ειρήνης και κατά του εθνικισμού,  κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για υποχώρηση της Δημοκρατίας στην Ευρώπη και όχι μόνο, τάχθηκε υπέρ της κοινωνικής Δικαιοσύνης και της προστασίας των ασθενέστερων.

Μπιλ Γκέιτς – Στο μέλλον μπορεί να αντιμετωπίσουμε ιούς προϊόν βιοτρομοκρατίας

Previous article

Πάπας Φραγκίσκος: Στη συνάντηση με τον Ιερώνυμο αναγνώρισε «με ντροπή» την απουσία της Καθολικής Εκκλησίας από τον αγώνα του 1821

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.