ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Κόρινθος: Ξεκίνησαν οι συνδέσεις για πότισμα με το νερό του βιολογικού

0

Με τον αγωγό του βιολογικού καθαρισμού, προκειμένου να ποτίζουν τα χωράφια και τις καλλιέργειές τους, μπορούν πλέον να συνδεθούν οι αγρότες του καποδιστριακού δήμου, δηλαδή της Κορίνθου των Εξαμιλίων και της Ξυλοκέριζας (και μέχρι το τέλος το μήνα και της Αρχαίας Κορίνθου). Αυτό ενημέρωσε τους δημότες, ο  δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Συμπλήρωσε ακόμα ότι το έργο έχει ολοκληρωθεί κατά 90% και μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα φτάσει στο 100%. Το μόνο που χρειάζεται είναι κάθε αγρότης να απευθυνθεί στην ΔΕΥΑΚ για να λάβει την σχετική άδεια και οδηγίες.

Η δεύτερη σημαντική είδηση που προέκυψε από την συνέντευξη αφορά την υδροδότηση του καποδιστριακού δήμου ο οποίος από την 1η Δεκεμβρίου, υδρεύεται 100% με νερό από τις πηγές της Στυμφαλίας, χωρίς προσμίξεις γεωτρήσεων. Πρόκειται για την πόλη της Κορίνθου και τις Κοινότητες Εξαμιλίων, Σολομού, Ξυλοκέριζας και Αρχαίας Κορίνθου. Αυτό ανακοίνωσε ο Βασίλης Νανόπουλος σε σημερινή κοινή συνέντευξη Τύπου, με τον εν δυνάμει νέο διευθυντή της ΔΕΥΑΚ Δημήτρη Παπαγεωργίου.

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ αναφέρει:

Αγαπητοί καταναλωτές,

Η ΔΕΥΑ Κορίνθου σας ενημερώνει ότι μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις (26,27,28 Νοέμβρη) έχει αυξηθεί σημαντικά η παροχή νερού από τις πηγές της Στυμφαλίας και πλέον η υδροδότηση της πόλης της Κορίνθου αλλά και των οικισμών της Αρχαίας Κορίνθου, του Σολομού, των Εξαμιλίων και της Ξυλοκέριζας γίνεται αποκλειστικά με νερό από την Στυμφαλία το οποίο είναι πόσιμο και ασφαλές.

Γίνονται τακτικές δειγματοληψίες σε όλους τους οικισμούς και ελέγχεται η απολύμανση (χλωρίωση) του νερού κάθε δύο ημέρες.

Για οποιαδήποτε αλλαγή θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση μας.

«Η αλλαγή στις καιρικές συνθήκες επέτρεψαν την υδροδότηση αυτή ωστόσο θέλω και αυτή τη φορά να ζητήσω την σύνεση των πολιτών στην χρήση του νερού αφού, υπάρχουν ακόμα και σήμερα αρκετές περιοχές στις οποίες καταγράφεται υπερβολική χρήση. Επειδή για τις μετρήσεις αυτές είναι πολύ πιθανόν  να ευθύνονται διαρροές ζητώ την συνεργασία των πολιτών, να ενημερώνουν όπου εντοπίζουν βλάβη την ΔΕΥΑΚ ώστε άμεσα να επιλύεται το πρόβλημα» σημείωσε ο δήμαρχος, αναφέροντας πως ο περιορισμός των διαρροών σε συνάρτηση με την ορθολογική χρήση θα επεκτείνουν το δίκτυο των περιοχών που υδροδοτούνται αποκλειστικά με νερό Στυμφαλίας.

Ο κ. Παπαγεωργίου από την πλευρά του αναφέρθηκε σε ένα σημαντικό ζήτημα, εκείνο των χρόνιων οφειλών προς την ΔΕΥΑΚ, ζητώντας από τους πολίτες να ρυθμίσουν με ευνοϊκούς όρους τα ποσά που οφείλουν αφού μόνο έτσι η επιχείρηση θα κατορθώσει να είναι λειτουργική και αποτελεσματική, διατηρώντας, συντηρώντας και επεκτείνοντας ένα τεράστιο δίκτυο για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δήμος το 2021 -μόνο στην ΔΕΗ- θα πληρώσει κατά 200 χιλιάδες ακριβότερο το ρεύμα που απαιτείται για την λειτουργία των αντλιών.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας σε συναρτηση με τις συγκεντρώσεις λυμάτων από τον κ. Παπαγεωργίου επιβεβαιώθηκε η αρνητική εικόνα που υπάρχει, με την αναφορά πως οι τιμές είναι υψηλές και σε αυξητική τάση, ωστόσο, δεν προσεγγίζουν τις τιμές που είχαμε κατά το τρίτο κύμα, την περασμένη άνοιξη.

Κορωνοϊός: 71 νέα κρούσματα η Κορινθια – 81 θάνατοι, 708 διασωληνωμένοι

Previous article

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» η Αττική με 1.629 κρούσματα – 940 στη Θεσσαλονίκη

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.