ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Και πάλι νερό Στυμφαλίας ο καποδιστριακός δήμος Κορινθίων

0

Με νερό 100% από τις πηγές της Στυμφαλίας, χωρίς προσμίξεις γεωτρήσεων, υδρεύεται από την 1η Δεκεμβρίου και πάλι ο καποδιστριακός δήμος κορινθίων. Μιλάμε δηλαδή για την πόλη της Κορίνθου και τις Κοινότητες Εξαμιλίων, Σολομού, Ξυλοκέριζας και Αρχαίας Κορίνθου. Αυτό ανακοίνωσε ο Βασίλης Νανόπουλος σε σημερινή κοινή συνέντευξη Τύπου, με τον εν δυνάμει νέο διευθυντή της ΔΕΥΑΚ Δημήτρη Παπαγεωργίου.

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ αναφέρει:

Αγαπητοί καταναλωτές,
Η ΔΕΥΑ Κορίνθου σας ενημερώνει ότι μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις (26,27,28 Νοέμβρη) έχει αυξηθεί σημαντικά η παροχή νερού από τις πηγές της Στυμφαλίας και πλέον η υδροδότηση της πόλης της Κορίνθου αλλά και των οικισμών της Αρχαίας Κορίνθου, του Σολομού, των Εξαμιλίων και της Ξυλοκέριζας γίνεται αποκλειστικά με νερό από την Στυμφαλία το οποίο είναι πόσιμο και ασφαλές.
Γίνονται τακτικές δειγματοληψίες σε όλους τους οικισμούς και ελέγχεται η απολύμανση (χλωρίωση) του νερού κάθε δύο ημέρες.
Για οποιαδήποτε αλλαγή θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση μας.

Η αλλαγή στις καιρικές συνθήκες επέτρεψαν την υδροδότηση αυτή ωστόσο θέλω και αυτή τη φορά να ζητήσω την σύνεση των πολιτών στην χρήση του νερού αφού, υπάρχουν ακόμα και σήμερα αρκετές περιοχές στις οποίες καταγράφεται υπερβολική χρήση. Επειδή για τις μετρήσεις αυτές είναι πολύ πιθανόν  να ευθύνονται διαρροές ζητώ την συνεργασία των πολιτών, να ενημερώνουν όπου εντοπίζουν βλάβη την ΔΕΥΑΚ ώστε άμεσα να επιλύεται το πρόβλημα» σημείωσε ο δήμαρχος, αναφέροντας πως ο περιορισμός των διαρροών σε συνάρτηση με την ορθολογική χρήση θα επεκτείνουν το δίκτυο των περιοχών που υδροδοτούνται αποκλειστικά με νερό Στυμφαλίας. 

Ο κ. Παπαγεωργίου από την πλευρά του αναφέρθηκε σε ένα σημαντικό ζήτημα, εκείνο των χρόνιων οφειλών προς την ΔΕΥΑΚ, ζητώντας από τους πολίτες να ρυθμίσουν με ευνοϊκούς όρους τα ποσά που οφείλουν αφού μόνο έτσι η επιχείρηση θα κατορθώσει να είναι λειτουργική και αποτελεσματική, διατηρώντας, συντηρώντας και επεκτείνοντας ένα τεράστιο δίκτυο για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η δεύτερη σημαντική είδηση που προέκυψε από την συνέντευξη είναι ότι οι αγρότες του καποδιστριακού δήμου, δηλαδή της Κορίνθου των Εξαμιλίων και της Ξυλοκέριζας (και μέχρι το τέλος το μήνα και της Αρχαίας Κορίνθου) μπορούν πλέον να συνδεθούν με τον αγωγό του βιολογικού καθαρισμού προκειμένου να ποτίζουν τα χωράφια και τις καλλιέργειές τους. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο κ. Νανόπουλος είπε ότι το έργο έχει ολοκληρωθεί κατά 90% και μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα φτάσει στο 100%. Το μόνο που χρειάζεται είναι κάθε αγρότης να απευθυνθεί στην ΔΕΥΑΚ για να λάβει την σχετική άδεια και οδηγίες.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας σε συναρτηση με τις συγκεντρώσεις λυμάτων από τον κ. Παπαγεωργίου επιβεβαιώθηκε η αρνητική εικόνα που υπάρχει, με την αναφορά πως οι τιμές είναι υψηλές και σε αυξητική τάση, ωστόσο, δεν προσεγγίζουν τις τιμές που είχαμε κατά το τρίτο κύμα, την περασμένη άνοιξη.

Αποκάλυψη: «Το κλεμμένο ΙΧ στο Πέραμα δεν είχε πυροβοληθεί στη θέση του οδηγού»!

Previous article

Το εργοστάσιο της tikun στην Κόρινθο, που φτιάχνει φαρμακευτική κάνναβη επισκέφτηκε ο Δήμας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.