ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Ερώτηση Ψυχογιού για την διάλυση των ΕΛΤΑ Αγίων Θεοδώρων και του Νομού συνολικά

0

Ερώτηση

Προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Θέμα: «Διάλυση και άμεσος κίνδυνος κλεισίματος καταστήματος ΕΛΤΑ Αγ. Θεοδώρων. Επιτακτική ανάγκη η άμεση στελέχωση για την συνέχιση της λειτουργίας του»

Αναστάτωση επικρατεί στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων με το υποκατάστημα ΕΛ.ΤΑ, να υπολειτουργεί και να είναι ένα βήμα από το κλείσιμο.

Το ταχυδρομικό κατάστημα που εκτελεί και τραπεζικές εργασίες, εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό πολιτών, ιδιαίτερα ηλικιωμένων για πληρωμές συντάξεων, υποχρεώσεων προς το Δημόσιο, εξόφληση λογαριασμών κοινής ωφέλειας, κλπ., ενώ έχει επίσης τεράστια αύξηση επισκεψιμότητας κατά τους θερινούς μήνες, αφού πρόκειται για τουριστική περιοχή.

Μετά την ψήφιση του νόμου 4758/2020 που αφορά στην “εξυγίανση” του Οργανισμού, και παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις περί μη κλεισίματος καταστημάτων, αυτή τη στιγμή οι ταχυδρομικές υπηρεσίες συρρικνώνονται δραματικά και η ταλαιπωρία των πολιτών αυξάνεται καθημερινά.

Το σχέδιο «διάσωσης» λοιπόν, αποδεικνύεται γρήγορα σχέδιο διάλυσης των ΕΛΤΑ με ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων, εκβιαστικές μετακινήσεις και αποχωρήσεις μόνιμου προσωπικού, αλλά και καθοριστική απαξίωση της λειτουργίας και των υπηρεσιών τους, προς όφελος των ιδιωτικών εταιριών του κλάδου.

ΟΑΕΔ: Βγήκε η απόφαση για την κοινωφελή εργασία

Previous article

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη μελέτη Τσιόδρα: Την εντάσσει στην έρευνα για τις ΜΕΘ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.