ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Σεισμοί στον Κορινθιακό: 20 δονήσεις σε διάστημα 2 ημερών – Οι πρώτες αναλύσεις από τον καθηγητή Ευθύμιο Σώκκο

0

Ανησυχία προκαλούν οι αλλεπάλληλοι σεισμοί των τελευταίων ημερών που γίνονται αισθητοί παρά το μικρό τους μέγεθος.

Το τελευταίο 48ωρο οι κάτοικοι του Αγίου Βασιλείου και του Δρεπάνου ανησυχούν από τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις πολύ μικρής έντασης, οι οποίες όμως συνοδεύονται από βουητό και γίνονται αισθητές.

Για την περιοχή δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να καταγράφεται κάποια σεισμική δόνηση, αφού το στενό Ρίου – Αντιρρίου είναι μια από τις πιο σεισμογενείς περιοχές της Ελλάδας. Όμως, στις 20 και 21 Δεκεμβρίου έχουν καταγραφεί στην περιοχή του οικισμού του Αγίου Βασιλείου μέχρι το Δρέπανο περί τις 20 σεισμικές δονήσεις πολύ μικρής ισχύος, απο 1 έως 2,5 Ρίχτερ.

Η περιοχή εκδήλωσης των δονήσεων, είναι πολύ μικρή, ενώ το εστιακό τους βάθος δεν ξεπερνά τα 10 χλμ, γι΄αυτό και τα συμβάντα γίνονται αισθητά από τους κατοίκους. Στην ουσία το επίκεντρο είναι κάτω από τα πόδια τους.

Ο επικεφαλής του Σεισμολογικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών, καθ. Ευθύμιος Σώκκος δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ότι τις τελευταίες ημέρες, καταγράφεται στην περιοχή μια ακολουθία σεισμών «cluster».

Πρόκειται για πολύ μικρούς επιφανειακούς σεισμούς, φαινόμενο που παρατηρείται στην περιοχή του Κορινθιακού. Ο θόρυβος είναι φυσικό φαινόμενο, καθώς οι σεισμοί εκδηλώνονται κάτω από κατοικημένη περιοχή. Ο κ. Σώκκος τόνισε ότι δεν παρατηρείται κάτι το αφύσικο, όμως επισήμανε πως «θα περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο και τις επόμενες ημέρες, το οποίο συνήθως εξασθενεί και εξαφανίζεται».

Πηγή: newsit.gr

Πολεοδομούνται Σαρωνικός και Σολυγεία – Ευχαριστίες Νανόπουλου στον Νίκο Ταγαρά

Previous article

Παραδόθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. ο Στάθης Παναγιωτόπουλος

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.