ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυση κατά Κεραμέως από γονέα μαθητή για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

0

Οπως το είχε προαναγγείλει εδώ και αρκετούς μήνες στο NEWS24/7, γονέας μαθητή που έδωσε πέρυσι πανελλήνιες εξετάσεις κατέθεσε μήνυση κατά της Νίκης Κεραμέως.

Ο κ. Παναγιώτης Σταμάτης, αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού εν αποστρατεία, κατέθεσε τη μήνυση εναντίον της Υπουργού Παιδείας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ισχυριζόμενος ότι η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής θα έπρεπε να ισχύσει από το επόμενο έτος (2022) και όχι από το 2021.

Υπογραμμίζει ακόμη ότι ο Συνήγορος του Πολίτη επικαλούμενος τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, έχει εκφράσει την γνώμη ότι «πρέπει να διατηρείται για ορισμένο χρονικό διάστημα το καταργούμενο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και οι όποιες αλλαγές πρέπει να ρυθμίζονται σε χρόνο ικανώς απέχοντα από την διενέργεια των εξετάσεων και όχι μεσούντος του αντίστοιχου διδακτικού έτους, πολλώ δε μάλλον κατά την λήξη του».

Ζητά τέλος από τις εισαγγελικές αρχές να αποστείλουν αμελλητί την μήνυση στη Βουλή, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Για τον ίδιο λόγο, την ΕΒΕ δηλαδή, ο κ. Σταμάτης είχε αποστείλει και επιστολή στον Πρωθυπουργό η οποία έμεινε αναπάντητη.

Δήμος Κορινθίων (VIDEO): τα μεγάλα έργα, η καθημερινότητα και η κοινωνική πολιτική κυριαρχούν στον προϋπολογισμό 2022

Previous article

Χριστούγεννα 1914: Όταν ο πόλεμος έκανε ανακωχή για την «Άγια Νύχτα»

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.