ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χαμός απο αντιδράσεις για την μετακίνηση ενός πνευμονολόγου από το Ναύπλιο στην Κόρινθο

0

Στην ανάκληση της απόφασης για τις μετακινήσεις του πνευμονολόγου του νοσοκομείου Ναυπλίου στην Κόρινθο για την κάλυψη εφημεριών πρόκειται να προχωρήσει ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

Είχε προηγηθεί τσουνάμι αντιδράσεων από το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ναυπλίου, τον δήμαρχο Ναυπλιεών Δημήτρη Κωστούρο, το δημοτικό συμβούλιο Ναυπλιέων, καθώς και παρεμβάσεις των τριών βουλευτών της Αργολίδας Γιάννη Ανδριανού, Γιάννη Γκιόλα και Ανδρέα Πουλά.

Το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Nαυπλιέων προκειμένου να εκφράσει την έντονη αντίθεσή του και διαμαρτυρία του για την απομάκρυνση του υπηρετούντος πνευμονολόγου στο νοσοκομείο από το Γεν. Νοσοκομείο Ναυπλίου στην Κόρινθο κατά την 35η /24-12-2021 κατεπείγουσα δια περιφοράς συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος , το οποίο έλαβε αρ. απόφ. 218/2021:

«Εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του και αντίθεσή του στην αναγγελθείσα μετακίνηση του πνευμονολόγου που υπηρετεί στο Γεν. Νοσοκομείο Ναυπλίου στην Κόρινθο, στερώντας από τους πολίτες του Δ.Ναυπλίεων αλλά και της ευρύτερης περιοχής τον υπεύθυνο ιατρό της κλινικής COVID.

Σε μια χρονική περίοδο επιβαρυμμένη επιδημιολογικά με την εξάπλωση της μετάλλαξης «Όμικρον» προ των πυλών, η απομάκρυνση ιατρών και δη ενός πνευμονολόγου από το Νοσοκομείο Ναυπλίου θα έχει άκρως αρνητικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και υποβαθμίζοντας το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών .

Σε καμία περίπτωση η ενέργεια αυτή δε θα επιτρέψουμε να υλοποιηθεί και θα συστρατευθούμε με όλους τους φορείς στον αγώνα ανατροπής της».

Επικοινωνία Ανδριανού με Πλεύρη – Καρβέλη

Ο βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός ήρθε σε επικοινωνία τόσο με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, όσο και με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Και στους δύο επισήμανε την ανάγκη η νοσηλευτική μονάδα του Ναυπλίου και δη η κλινική Covid αυτού να μην μείνει χωρίς πνευμονολόγο.

Ερώτηση Πουλά σε Πλεύρη

Το θέμα της μετακίνησης στο Νοσοκομείο Κορίνθου του μοναδικού πνευμονολόγου που υπηρετεί στο Νοσοκομείο Ναυπλίου έφερε στη Βουλή ο Ανδρέας Πουλάς με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας.

Ο βουλευτής του Ν. Αργολίδας ζητά να ανακληθεί η εν λόγω απόφαση, καθώς και να μπει επιτέλους φραγμός στις μερολήπτικές αποφάσεις του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ που μοναδικό στόχο έχουν να εξυπηρετούν τα αιτήματα των αρεστών διοικητών Νοσοκομείων άλλών νομών.

Γεωργιάδης – Οργή για τις αυξήσεις στις μάσκες FFP2 και Ν95 – Δεν θα έχετε δει τα πρόστιμα που θα μπουν

Previous article

Χριστούγεννα στην εποχή του κορονοιού: Εντυπωσιακές εικόνες από όλο τον κόσμο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.