ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Παρέμβαση Λέκκα για την σεισμική δραστηριότητα στην Κορινθία – Τι λέει για τις επόμενες μέρες

0

Ιδιαίτερα καθησυχαστικός για την χθεσινή σεισμική ακολουθία σε Κορινθιακό, Κρήτη και Κάσο εμφανίστηκε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας λέγοντας ότι «δεν ανησυχούμε, αλλά παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου».

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο καθηγητής γεωλογίας και διαχείρισης φυσικών καταστροφών περιέγραψε ότι «από χθες το απόγευμα έχουμε αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις στις συγκεκριμένες περιοχές. Στον ανατολικό Κορινθιακό, ο σεισμός έγινε σε περιοχές όπου έχουμε έντονη σεισμικότητα και ήταν της τάξης των 4,9 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ. Είναι γνωστό εστιακό κέντρο. Δεν ανησυχούμε, αλλά παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου».

Σύμφωνα με τον καθηγητή γεωλογίας και διαχείρισης φυσικών καταστροφών, η σεισμική ακολουθία που παρατηρείται σε Κάσο και Κρήτη δεν προβληματίζουν γιατί είναι στην υποθαλάσσια περιοχή, γεγονός που μετρίασε τις όποιες επιπτώσεις.

Σχολιάζοντας τον σεισμό στην Κρήτη ο κ. Λέκκας υποστήριξε ότι δεν συνδέεται με τους παλαιότερους σεισμούς σε Αρκαλοχώρι και Ζάκρο και δεν υπάρχει μια γενικότερη διέγερση στον ελληνικό χώρο.

www.ertnews.gr

Βρεφονηπιακός Σταθμός Αθικίων: Ένα έργο ζωτικής σημασίας για το χωριό, ξεκίνησε!

Previous article

Ρεκόρ κρουσμάτων χτες στο Νοσοκομείο Κορίνθου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.