Life

Πλούτισε από την πανδημία: Η πόλη που έβγαλε 1 δις από το εμβόλιο μειώνει τα δημοτικά τέλη και αλλάζει όψη

0

Οι κάτοικοι της πόλης του Μάιντς στην Γερμανία δεν διαφέρουν και πολύ από εμάς τους υπόλοιπους. Βιώνουν και εκείνοι δύσκολες ώρες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού που μας ταλαιπωρεί εδώ και δύο χρόνια. Δηλαδή και εκείνοι έχουν νιώσει καλά στο… πετσί τους τα μέτρα και τους περιορισμούς που έφτασαν ακόμη και σε καθολικά λοκντάουν, όμως –σε αντίθεση με τους υπόλοιπους- γνωρίζουν ότι κάτι καλό θα βγει από αυτή την ιστορία.

Και για να γίνουμε λιγάκι πιο ακριβείς, αυτό το «κάτι καλό» αποτιμάται σε περίπου 1.000.000.000 ευρώ (ναι, δεν σας γελούν τα μάτια σας, μιλάμε για ένα δισεκατομμύριο ευρώ)! Αυτό είναι το ποσό το οποίο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Financial Times (οι οποίοι επικαλούνται δικές τους πηγές) θα εισρεύσει μέχρι το τέλος του 2021…

Αυτό το πολύ μεγάλο ποσό αφορά τους εταιρικούς φόρους τους οποίους θα καταβάλει στην πόλη η BioNTech, η οποία ειδικά μετά την ανάπτυξη του δικού της εμβολίου που κυκλοφορεί στην αγορά με την επωνυμία Pfizer, αύξησε κατακόρυφα τις πωλήσεις της.

Πλούτισε από την πανδημία: Η πόλη που έβγαλε 1 δις από το εμβόλιο μειώνει τα δημοτικά τέλη και αλλάζει όψη

Όπως λέει και ο δήμαρχος της πόλης, Μίχαελ Έμπλινγκ, ουσιαστικά η BioNTech έχει μετατρέψει το Μάιντς στο «φαρμακείο όλου του κόσμου» επιβεβαιώνοντας ανάλογα ρεπορτάζ που κάνουν λόγο για τεράστια αύξηση του κύκλου εργασιών αυτού του φαρμακευτικού κολοσσού και κατά συνέπεια της κερδοφορίας της αλλά και του ύψους των φόρων που καταβάλει.

Σύμφωνα μάλιστα με την ομοσπονδιακή φύση λειτουργίας του γερμανικού κράτους, τα κατά τόπους κρατίδια μπορούν να διαχειριστούν μόνα τους τα έσοδά τους, πράγμα που θέλουν να εκμεταλλευτούν οι τοπικές αρχές του Μάιντς, πρωτεύουσας του κρατιδίου της Ρηνανίας-Παλατινάτο.

Το ανέλπιστο «δώρο» εξαιτίας της πανδημίας θα γεμίσει τα ταμεία της πόλης και χάρη σε αυτά τα χρήματα αναμένεται να καλυφθεί σημαντικό μέρος των χρεών που ήδη υπήρχαν, ένα άλλο μέρος της πάντως θα επιστρέψει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στους κατοίκους. Όπως εξηγούν οι άνθρωποι του δήμου, θα μπορέσουν να προχωρήσουν σε έργα στην πόλη και ταυτόχρονα να μειώσουν τα δημοτικά τέλη των δημοτών τους που θα δουν μια σημαντική διαφορά υπέρ τους.

Πλούτισε από την πανδημία: Η πόλη που έβγαλε 1 δις από το εμβόλιο μειώνει τα δημοτικά τέλη και αλλάζει όψη

Τα στοιχεία δείχνουν ότι μέχρι σήμερα η BioNTech έχει διαθέσει πάνω από 2.000.000.000 δόσεις του εμβολίου, γεγονός που μεταφράζεται σε καθαρά κέρδη τα οποία αγγίζουν τα 10.000.000.000 ευρώ, μόνο για το 2021. Από αυτά, περίπου 3.000.000.000 είναι οι φόροι που θα καταβληθούν συνολικά σε όλες τις πόλεις στις οποίες διατηρεί εργοστάσια η εταιρεία, με το Μάιντς να παίρνει την μερίδα του λέοντος, δηλαδή το 1 δις!

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι τοπικοί άρχοντες διέκριναν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αλλάξουν το προφίλ της πόλης, θέλοντας να εκμεταλλευτούν αυτήν την απρόσμενη εισροή χρημάτων αλλά και την διαφήμιση που ήρθε από το πουθενά. Έτσι σκέφτονται να μειώσουν τους εταιρικούς φόρους προκειμένου να προσεγγίσουν και άλλες φαρμακευτικές εταιρείες οι οποίες θα θελήσουν να μετακομίσουν είτε από άλλες περιοχές της Γερμανίας είτε από άλλα σημεία του κόσμου και να συνεχίσουν την δραστηριότητά τους στο Μάιντς! Την πόλη που όντως εκμεταλλεύτηκε προς όφελός της την κρίση και πλούτισε από τον κορωνοϊό και τα εμβόλια, χωρίς ωστόσο να δικαιώσει καμία από τις αμέτρητες θεωρίες συνωμοσίας!

Τραγωδία στην Αθηνών -Κορίνθου: Νεκρή σε τροχαίο ανήλικη -Η ΕΛ.ΑΣ αναζητά τους οικείους της

Previous article

Κρήτη: Έστειλαν μήνυμα στα κινητά ότι έρχεται σεισμός!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Life