ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή από τον Βελόπουλο το θέμα της καθυστέρησης των αντιπλημμυρικών στο Σχίνο

0

Ερώτηση κατατέθηκε στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση σχετικά με το θέμα, της κατασκευής αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων στην περιοχή του Σχίνου.

Σύμφωνα με ενημέρωση κατοίκων Κορινθίας”, αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Βελόπουλος, “κατόπιν της καταστροφής, η οποία προκλήθηκε λόγω της πυρκαγιάς που κατέκαψε στον Σχίνο Κορινθίας 70.000 στρέμματα δασικής έκτασης, οι κάτοικοι συνεχίζουν να βιώνουν την απόλυτη ανασφάλεια, εξαιτίας της συνεχιζόμενης ανυπαρξίας αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή.

Και η ανασφάλεια μετατρέπεται σε φόβο, δεδομένου ότι στην πρώτη ισχυρή νεροποντή θα πλημμυρίσει η ευρύτερη περιοχή, αφού δε θα υπάρχει τίποτε να εμποδίσει και να συγκρατήσει τους χείμαρρους. Ενδεικτικά, σε πρόσφατη κακοκαιρία τα ορμητικά νερά παρέσυραν στον διάβα τους φερτά υλικά από τις πλαγιές των καμένων εκτάσεων, τα οποία κατέκλυσαν το οδικό δίκτυο από το Αλεποχώρι έως το Σχίνο.

Επιπρόσθετα, κατέφαγαν οι ορμητικοί χείμαρροι μέρος του οδικού δικτύου μετατρέποντάς το, επί κάποιων σημείων, σε κοίτες αυτών. Σημείο αναφερόμενο ενδεικτικά είναι και οι Βαμβακές, οικισμός δια του οποίου διήλθαν ορμητικά οι χείμαρροι παρασύροντας και γκρεμίζοντας μάντρες.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεστε να μας ενημερώσετε, γιατί καθυστερείτε την κατασκευή των αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων στην ευρύτερη πληγείσα περιοχή του Σχίνου Κορινθίας και πότε εντέλει αναμένεται να ξεκινήσουν, εφόσον έχει ήδη εκπονηθεί μελέτη υλοποίησης ανάλογων έργων;

Ο ερωτών Βουλευτής ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη Μητσοτάκη: “Πρωθυπουργός μιας άλλης χώρας, ένα – ένα όλα τα ψέματα”

Previous article

38 κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα αγοράζει ο δήμος Κορινθίων – Ποια είναι τα μέλη της επιτροπής με επικεφαλής – έκπληξη τον…”Peter”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.