ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Στο αρχαίο λιμάνι Κεγχρεών αγιασμός υδάτων για πρώτη φορά!

0

Τα φετινά Θεοφάνεια ήταν ιδιαίτερα για την Κορινθία αφού αγιάστηκαν τα ύδατα και καταδύθηκε ο Τίμιος Σταυρός στο Αρχαίο Λιμάνι Κεγχρεών.

Την είδηση αναφέρει με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο καθηγητής Θεολόγος Δημήτριος Κατσούρας αναφέροντας: 

Για πρώτη φορά αγιασμός των υδάτων και κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο Αρχαίο Λιμάνι των Κεγχρεών -τόπο που επισκέφτηκε ο πολιούχος μας Άγιος Απόστολος Παύλος, από την Ενορία του Αγίου Νεκταρίου Ξυλοκέριζας Κορίνθου.

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και πνευματική χαρά πιστοί της Ενορίας Αγίου Νεκταρίου Ξυλοκέριζας Κορίνθου με επικεφαλής τον εφημέριό τους π. Βασίλειο Τσαρκατζόγλου

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ τέλεσαν τον Αγιασμό των Υδάτων και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στα θαλάσσια ύδατα του αρχαίου λιμανιού των Κεγχρεών, τόπο που ευλόγησε με την παρουσία του ο Απόστολος Παύλος ιδρύοντας τοπική εκκλησία κατά την παραμονή του στην Κόρινθο. Από αυτό το λιμάνι ταξίδευσε ο μέγας Απόστολος των Εθνών Παύλος για την Έφεσο της Μικράς Ασίας και σε αυτόν τον τόπο ζούσε η διακόνισσα Αγία Φοίβη, όπως αναφέρει ο ίδιος στην προς Ρωμαίους επιστολή του.

Παρά το κρύο, δύο νέοι της Ενορίας, τηρώντας το σχετικό έθιμο, βούτηξαν στα νερά του Σαρωνικού και ανέσυραν τον Τίμιο Σταυρό, λαμβάνοντας την Χάρι και ευλογία Του.

Ήδη ετοιμάστηκε σχετικό βίντεο με την ιστορική αυτή στιγμή για την Ενορία μας και ευρύτερα την τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία. Θα μπορείτε (και αξίζει) να το δείτε στον δίαυλό μας “Διά Λόγου” στο YouTube (κανάλι Dimitrios Katsouras).

Οι Άγιοι Θεόδωροι γέμισαν αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες…

Previous article

Ανακοίνωση του δήμου Ξυλοκάστρου για την ανακαίνιση του σχολείου “Καλλία ή Συγγρού” στα Λαγκαδέιικα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.