ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Νοσοκομείο Κορίνθου: σε βραχυκύκλωμα οφείλεται το περιστατικό στην covid κλινική – Τι θα γίνει από τον Φεβρουάριο με πνευμονολόγο

0

Σε βραχυκύκλωμα σε ένα μηχάνημα hi flow oxygen (τα οποία τροφοδοτούν με οξυγόνο ασθενείς covid) οφείλεται, όπως όλα δείχνουν, το περιστατικό που προκλήθηκε χτες στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου. Το μηχάνημα έχει περιέλθει στα χέρια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που διενεργεί τη σχετική προανάκριση.

Στην πραγματικότητα, όπως μας είπε ο διοικητής του Νοσοκομείου Γρηγόρης Καρπούζης, δεν υπήρξε φωτιά με την κυριολεκτική έννοια. “Το βραχυκύκλωμα προκάλεσε αύξηση θερμότητας σε ένα φουσκωτό στρώμα κατάκλισης, χωρίς, όμως, να βγουν φλόγες. Και πάλι καλά, δηλαδή, γιατί με δεδομένο πως όλος ο όροφος είναι γεμάτος με φιάλες οξυγόνου θα ήταν μεγάλος ο κίνδυνος να εξελιχτεί το περιστατικό σε κάτι πιο σοβαρό“.

Equipment used for the nasal high-flow oxygen therapy system. We used a...  | Download Scientific Diagram


Ο κ. Καρπούζης διέψευσε επίσης πως οι ασθενείς που φιλοξενούνταν στην covid κλινική όπου σημειώθηκε το περιστατικό μεταφέρονταν στο νοσοκομείο με κίνδυνο να κολλήσουν τους άλλους ασθενείς: “Τους μεταφέραμε αμέσως στον άλλο όροφο, όπου είναι η δεύτερη covid κλινική προσωρινά και πλέον έχουν όλοι επιστρέψει στα κρεβάτια τους, ενώ το δωμάτιο όπου προκλήθηκε το περιστατικό καθαρίστηκε και γίνονται ήδη οι απαραίτητες επιδιορθώσεις…“.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στο Νοσοκομείο, ο κ. Καρπούζης συμπλήρωσε ότι η ΜΕΘ είναι γεμάτη, ενώ οι δύο κλινικές Covid είναι γεμάτες κατά 70% περίπου. Επιβεβαίωσε πως στο νοσoκομείο βρίσκονται δύο πνευμονολόγοι, οι οποίοι θα παραμείνουν μέχρι το τέλος του μήνα, ωστόσο, στο νοσοκομείο έρχεται πλέον μόνιμος πνευμονολόγος, με τον οποίο θα έχει μάλιστα συνάντηση αύριο (Πέμπτη) για τις τελευταίες λεπτομέρειες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στις 10.00 ανοίγουν σήμερα τα καταστήματα – μέχρι τις 2 το μεσημέρι

Previous article

Δείτε βίντεο: πως απομακρύνουν το χιόνι σε χρόνο ρεκόρ από μεγάλο αυτοκινητόδρομο στο εξωτερικό

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.