ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Οργή για την ακατανόητη απόφαση της περιφέρειας να ανοίξουν τα σχολεία

0

Σοβαρά προβλήματα, μπάχαλο αλλά και έντονη οργή έχει προκαλέσει η οδηγία που έδωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, να λειτουργήσουν κανονικά την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η απόφαση της περιφέρειας Πελοποννήσου να ανοίξουν σήμερα τα σχολεία και ενώ παραμένουν οι εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών κρίνεται όχι μόνο ακατανόητη, αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνη.

Στα περισσότερα σχολεία, ειδικά στα ημιορεινά, αλλά σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και μέσα στις παραλιακές πρωτεύουσες το χιόνι όχι μόνο παραμένει στην θέση του και δεν έχει ακόμα λιώσει, αλλά έχει μετατραπεί σε πάγο. Δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς παιδιά του δημοτικού που θα θέλουν να τρέξουν για να παίξουν με το χιόνι να καταφέρνουν να στέκονται όρθια, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται κάτι τέτοιο. Ακόμα χειρότερα οι μετακινήσεις με το αυτοκίνητο –και μάλιστα τόσο πρωί- είναι εξαιρετικά επικίνδυνες ειδικά από τα ημιορεινά χωριά προς τις πόλεις, όπου είναι τα σχολεία.

Το δεύτερο σοβαρό πρόβλημα που μοιάσει να μην έχει λάβει υπ όψιν της η Περιφέρεια είναι το υγειονομικό πρωτόκολλο της πανδημίας που επιβάλλει ανοιχτά παράθυρα και ενώ οι θερμοκρασίες ίσα που κινούνται πάνω από το μηδέν και πάντως είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, παρά την ηλιοφάνεια.

Εκτός των παραπάνω, σε καθαρά διαδικαστικό επίπεδο, η αιφνίδια απόφαση που ανακοινώθηκε αργά το απόγευμα έκανε τους γονείς, όσους τουλάχιστον είχαν ενημερωθεί, να τρέχουν στα φαρμακεία κάτω από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν για να προμηθευτούν self test.  

Υπενθυμίζεται ότι σε αρκετές περιοχές της Περιφέρειας, σε Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία και Λακωνία, τα σχολεία δεν λειτούργησαν τις προηγούμενες ημέρες λόγω της χιονόπτωσης. Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι «τα σχολεία πρέπει να κλείνουν μέσα από διαδικασίες συλλογικών οργάνων, θα πρέπει να συντρέχουν σοβαρές προϋποθέσεις για να ληφθεί μια τέτοια απόφαση…».

Στο θέμα παρενέβη και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, ο οποίος κατέθεσε μια σειρα από ερωτήματα που καταγράφονται παρακάτω

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Τέλος, αντιδράσεις έχουν προκληθεί και από τους δημάρχους, άλλες έντονες και φανερές, όπως με τον δήμαρχο Νεμέας, ο οποίος πήρε μόνος του την πρωτοβουλία να κλείσει τα σχολεία και άλλες υπόγειες, όπως του Βασίλη Νανόπουλου και του Αννίβα Παπακυριάκου, που με τις ανακοινώσεις τους έδειξαν –εμμέσως- ως υπεύθυνο για ό,τι συμβεί τν Περιφερειάρχη…

Αξιέπαινη πρωτοβουλία: Ο σύλλογος των γονέων του 1ου δημοτικού σχολείου Λουτρακίου καθάρισε την είσοδο από τα χιόνια

Previous article

Κίνδυνος για πλημμύρες το Σαββατοκύριακο: Έρχεται νέα κακοκαιρία με καταιγίδες και χιόνια [βίντεο]

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.