ΔΗΜΟΙ

Και αύριο κλειστά τα σχολεία στη Νεμέα – Μετά τις 10.00 το πρωί θα λειτουργήσουν στο Λουτράκι

0

Συνέχεια στην αντιπαράθεση με την Περιφέρεια δίνει ο δήμαρχος Νεμέας Κώστας Φρούσιος, ο οποίος με νεώτερη σημερινή ανακοίνωση δείχνει να εμμένει στην απόφασή του να κρατήσει κλειστά τα σχολεία του δήμου Νεμέας και αύριο.

Συγκεκριμένα στην απόφαση αναφέρει πως “κλειστά θα είναι τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Νεμέας και ο Παιδικός Σταθμός την Παρασκευή 28/1/2022 σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 16/2022 Απόφαση Δημάρχου.
Η απόφαση αυτή κρίθηκε αναγκαία καθώς ο έντονος παγετός και οι χαμηλές θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες δυσχεραίνουν τη μετακίνηση των εκπαιδευτικών και μαθητών
“.

Θυμίζουμε πως ο κ. Φρούσιος κράτησε και σήμερα κλειστά τα σχολεία στη Νεμέα παρά το γεγονός πως η απόφαση της περιφέρειας, στην οποία ανήκει η αρμοδιότητα μετά το πρώτο τριήμερο, ήταν τα σχολεία να ανοίξουν. Τυπικά μπορεί να εγερθεί θέμα παράβασης καθήκοντος από τη μεριά της περιφέρειας, αλλά δεν αναμένεται να τραβήξει ο κ. Νίκας τόσο πολύ το σχοινί.

Εν τω μεταξύ, δύο ώρες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 10.00, θα ξεκινήσουν ΚΑΙ αύριο τα σχολεία του δήμου Λουτρακίου και Αγίων Θεοδώρων. Αυτό προβλέπει απόφαση που έλαβε ο δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης και στην οποία αναφέρεται:

“Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα, καθώς δεν έχουν εκλείψει τα προβλήματα που δημιούργησε η επέλαση της κακοκαιρίας “Ελπίς” και με γνώμονα την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας, των μαθητών και των εκπαιδευτικών, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης αποφασίζει ότι η έναρξη των μαθημάτων σε όλες τις σχολικές μονάδες Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης, τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου, θα γίνει στις 10.00 π.μ., την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022.

Παρακαλούνται οι μαθήτριες και οι μαθητές που μετακινούνται με λεωφορεία για την προσέλευση τους στις σχολικές μονάδες, να βρίσκονται στις προκαθορισμένες στάσεις δύο (2) ώρες αργότερα από την προσυμφωνηθείσα ώρα δρομολογίου…”.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη απόφαση πήρε ο κ. Γκιώνης και για την σημερινή μέρα.

Μέτρα για τον κορονοϊό: Επιστρέφει η μουσική, απελευθερώνεται το ωράριο στην εστίαση

Previous article

Ακόμα 112 άνθρωποι νεκροί λόγω κορονοϊού – 349 κρούσματα στην Κορινθία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΔΗΜΟΙ