ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Βέλου-Βόχας: Yπό κατάληψη το ΓΕΛ Βραχατίου

0

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Βέλου Βόχας με αφορμή την κατάληψη του Γενικού Λυκείου Βραχατίου από τους μαθητές. Οι τελευταίοι καταθέτουν μια σειρά από αιτήματα που αφορούν τόσο τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την πανδημία, όσο και την βάση μαθημάτων.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Βέλου Βοχας αναφέρει:

“Σήμερα οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Βραχατίου έθεσαν υπό κατάληψη το Σχολείο τους. Τα αιτήματα που συνόδευαν την κίνησή τους αυτή, εξέφρασαν την αγωνία και την αγανάκτησή τους για όσα ζουν, για τις συνθήκες στα σχολεία τους αλλά και το μέλλον τους που ψαλιδίζεται από την κυβερνητική πολιτική.

Με μια ωριμότητα πέρα από την ηλικία τους, τα παιδιά αυτά, σήμερα μας έδειξαν το δρόμο. Μας έδειξαν το δρόμο για τις διεκδικήσεις και τους αγώνες που πρέπει να δώσουμε ως κοινωνία. Και μας κάλεσαν να συμμετέχουμε και να σταθούμε πλάι τους.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά τους και αντί άλλων σχολίων παραθέτουμε το κείμενό τους το οποίο, αναμφίβολα, προσυπογράφουμε:

«Αιτήματα Σχολείου:

  • Τροποποίηση και επικαιροποίηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου (κατάργηση του 50%+1 κρουσμάτων για το κλείσιμο τμήματος).
  • Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, της Τράπεζας Θεμάτων και του νέου συστήματος Συντελεστών Βαρύτητας στα εξεταζόμενα μαθήματα.
  • Μείωση της εξεταστέας ύλης.
  • Αύξηση της καθαριότητας και της απολύμανσης στα σχολεία, με περισσότερους εργαζόμενους καθαριότητας

Δεν επιδιώκουμε να χάσουμε μάθημα, αισθανόμαστε απροστάτευτοι για την υγεία μας και την υγεία των δικών μας ανθρώπων. Νιώθουμε πώς παλεύουμε μόνοι χωρίς καμία βοήθεια και ανταπόκριση από τους αρμόδιους.

Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε να μπλοκάρουμε την ροή της εκπαίδευσης, όμως όλες οι προσπάθειες των μαθητών όλων των σχολείων και οι ενέργειες μας απαξιώνονται.

Έτσι νιώθουμε, δυστυχώς, αναγκασμένοι να προβούμε σε αυτήν την πράξη. Έχουμε το δικαίωμα να αντιδράσουμε!!!

Προσκαλούμε τους καθηγητές να στηρίξουν την προσπάθειά μας και να μην προσπαθήσουν να μας αποτρέψουν και να μας διχάσουν. Τους παρακινούμε να κατανοήσουν τη θέση μας και να σταθούν πλάι μας.

Αγωνιζόμαστε επιδιώκοντας την ανταπόκριση των αρμοδίων.»!

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική ΣυμμαχίαΒέλου-Βόχας

Τριάντα μούμιες βρέθηκαν σε κτίσμα για θυσίες στην Αίγυπτο: Με ελληνικό όνομα μία εξ αυτών

Previous article

“Τσάκισε” εσπεριδοειδή, κηπευτικά και ελιές ο παγετός στην Κορινθία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.