ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπάχαλο με τα σχολεία – Ό,τι θέλει κάθε δήμαρχος, αλλού κοιτάζει η περιφέρεια – Τραυματίστηκαν μαθητές

0

Στην …καλή κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου έχουν εναποθέσει εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς τις ελπίδες πως θα μπορέσουν να λειτουργήσουν με ασφάλεια στα σχολεία από την Δευτέρα. Ελπίδες δηλαδή πως οι δυνατές βροχές που αναμένονται στα παράλια και στα πεδινά, θα λιώσουν τον πάγο και θα ξανακάνουν τα σχολεία ασφαλώς προσβάσιμα.

Σήμερα, πάντως, το μπάχαλο συνεχίστηκε. Στον δήμο Βέλου – Βόχας και στον δήμο Νεμέας τα σχολεία έκλεισαν πάλι και φαίνεται ότι αυτό, τελικά, οφείλεται σε μια ερμηνεία του σχετικού νόμου που μηδενίζει τον χρόνο κατά τον οποίο η σχετική αρμοδιότητα πηγαινοέρχεται από τους δήμους στην περιφέρεια.

Δηλαδή, ενώ μετά το αρχικό συνεχόμενο τριήμερο (που η αρμοδιότητα αν θα ανοίξουν ή θα κλείσουν τα σχολεία είναι στους δήμους) η αρμοδιότητα περνά στην περιφέρεια (για μία ημέρα), φαίνεται ότι αμέσως μετά δημιουργείται περιθώριο για ένα νέο χρονικό πλαίσιο (τριήμερο), που η αρμοδιότητα επιστρέφει στους δήμους.

Μύλος με λίγα λόγια. Πάντως, φαίνεται πως η Περιφέρεια μάλλον με ανακούφιση είδε να ξαναπαίρνουν τα ηνία οι δήμοι -έστω σιωπηρώς- καθώς σύμφωνα με πληροφορίες σε κάποια σχολεία δημιουργήθηκαν προβλήματα με τραυματισμούς εκπαιδευτικών και μαθητών. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε να γίνει μεταφορά στο νοσοκομείο.

Πάντως, απο την Δευτέρα, λογικά, τα προβλήματα σταματάνε, αφού η βροχή αναμένεται να λιώσει τον πάγο και να “γλυκάνει” τις θερμοκρασίες. Μέχρι την επόμενη σφοδρή κακοκαιρία…

Βαρύ πένθος για τον Αννίβα Παπακυριάκο

Previous article

Μόνιμη η ενίσχυση των Διευθύνσεων Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.