Ένα νέο, ισχυρό κύμα κακοκαιρίας, που θα φέρει καταιγίδες, βροχές και χιόνια σε αρκετές περιοχές, θα πλήξει σήμερα τη χώρα. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, βροχές και καταιγίδες αναμένονται σχεδόν σε όλη τη χώρα, και κυρίως σε Εύβοια, Αττική, Πελοπόννησο και, από το βράδυ, και στο Αιγαίο. Σε ό,τι αφορά τις χιονοπτώσεις εκτιμούν ότι θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά, δηλαδή σε υψόμετρα από 500 με 600 μέτρα και πάνω.
Ειδικά για την Κορινθία, ο καιρός σήμερα αναμένεται να εξελιχτεί διαφορετικά στα ορεινά (Τρίκαλα, Φενεός) και ημιορεινά (Κρυονέρι) και διαφορετικά στα παράλια (Ξυλόκαστρο, Κιάτο, Βέλο, Κόρινθος, Λουτράκι).
Στις πρωτεύουσες των δήμων αναμένεται βροχή από το πρωί στα δυτικά (Ξυλόκαστρο) και από το μεσημέρι στις άλλες περιοχές. Η θερμοκρασία θα είναι μεγαλύτερη από τις τελευταίες ημέρες από 1 βαθμό τη νύχτα μέχρι και 6-7 το μεσημέρι.
Στα μεγάλα υψόμετρα όλη την σημερινή μέρα αναμένεται να χιονίζει με τις θερμοκρασίες να είναι χαμηλές όλη την ημέρα και θα ανεβοκατεβαίνουν στην κλίμακα γύρω από το μηδέν. Ελαφρά βελτιωμένη θα είναι η κατάσταση αύριο, οπότε το χιόνι θα σταματήσει από το απόγευμα και οι θερμοκρασίες θα ανέβουν.
Αυτό που έχει σημασία, πάντως, είναι να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί με τους πάγους και τα χιόνια που θα λιώσει η βροχή καθώς σε όλο το νομό υπάρχουν μεγάλοι όγκοι χιονιού στις άκρες των δρόμων και στις αυλές των σπιτιών. Αυτοί οι όγκοι μαζί με την βροχή είναι δυνατόν να προκαλέσουν πλημμυρικά φαινόμενα με διαφορετικές εντάσεις. Οι μετακινήσει καλό θα είναι να περιοριστούν όσο γίνεται.
ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΗΣ ΕΜΥ (ΚΑΤΩ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΕΔΩ
Comments