ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοίνωση των εκπαιδευτικών: “σημειώθηκαν τραυματισμοί μαθητών και καθηγητών- υπεύθυνοι περιφέρεια και δήμος”

0

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που αφορούσαν τραυματισμούς μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία της Κορίνθου, εξ αιτίας του παγετού. Για τα περιστατικά των τραυματισμών, σύμφωνα με όσα λέει η ΕΛΜΕ, η ευθύνη βαρύνει την περιφέρεια (η απόφαση της οποίας να λειτουργήσουν τα σχολεία παραμένει ακατανόητη), αλλά και από τον δήμο Κορινθίων, καθώς, απ ό,τι φαίνεται υπήρξε πλημμελής παρέμβαση για τον καθαρισμό των σχολείων από τον πάγο και το χιόνι.

Βέβαια, θα πρέπει να προστεθεί εδώ πως η απόφαση του Περιφερειάρχη να λειτουργήσουν τα σχολεία ελήφθη αργά το απόγευμα και ήταν πρακτικά δύσκολο, αν όχι αδύνατο να γίνουν παρεμβάσεις από τη μεριά του δήμου.

Ενδιαφέρον έχει τέλος το γεγονός πως η ΕΛΜΕ καλεί τους διευθυντές των σχολείων που σημειώθηκαν τα περιστατικά των τραυματισμών να τα δηλώσουν προκειμένου να γίνουν από τον Σύλλογο οι «κατάλληλες ενέργειες» (σ.σ. νομικές;).

Ειδικότερα, η ΕΛΜΕ στην ανακοίνωση της αναφέρει:

«Η σημερινή δήλωση του Δημάρχου Κορινθίων σύμφωνα με την οποία, “χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα λειτούργησαν σήμερα τα σχολεία του Δήμου Κορινθίων, μετά τη συντονισμένη προσπάθεια του Δήμου και των υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από το καιρικό φαινόμενο της χιονόπτωσης και του παγετού”, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική εικόνα που αντικρίσαμε το πρωί στα σχολεία.

Σε αρκετά σχολεία της περιοχής μας η πρόσβαση γινόταν με μεγάλη δυσκολία λόγω του παγετού σε δρόμους, πεζοδρόμια και σκαλοπάτια σχολείων. Τα προαύλια ήταν καλυμμένα με παγωμένο χιόνι, ολισθηρά και εξαιρετικά επικίνδυνα, με αποτέλεσμα οι μαθητές να αδυνατούν να προαυλιστούν. Σημειώθηκαν τραυματισμοί μαθητών και εκπαιδευτικών.

Δηλώνουμε ότι η ευθύνη για αυτά τα ατυχήματα βαραίνει εξ ολοκλήρου την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Κορινθίων, την Περιφερειακή Διεύθυνση Eκπαίδευσης Πελοποννήσου και τη  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας.

Καλούμε τους Διευθυντές να μας γνωστοποιήσουν όλα τα σχετικά περιστατικά, προκειμένου να προβούμε στις κατάλληλες ενέργειες.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας, ηθική, νομική και οικονομική σε κάθε συνάδελφο που υπέστη τραυματισμό».

Προειδοποιεί τους οδηγούς ο ΜΟΡΕΑΣ να είναι προσεχτικοί στον δρόμο

Previous article

Συγκλονιστικό βίντεο: Τραγουδάνε στο νεαρό Ζιφιό που δίνει μάχη για την ζωή

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.