ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τί θα γίνει επιτέλους με την καρμανιόλα της Κορίνθου – Επιδαύρου; (φωτο)

0

Άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν χτες το απόγευμα την ζωή τους σε ένα τροχαίο δυστύχημα, που έγινε στο ίδιο ακριβώς σημείο -στην διασταύρωση της ΠΕΟ Κορίνθου Επιδαύρου με τον δρόμο που οδηγεί στην Κυρά Βρύση- όπου έχουν γίνει πάρα πολλά τροχαία: άλλες φορές με νεκρούς, όπως χτες, και άλλες φορές με περισσότερο τυχερούς ανθρώπους που γλύτωσαν με τραυματισμούς.

Το μαρτυρά άλλωστε και ένα μικρό εικονοστάσι, πάνω στην διαχωριστική νησίδα, ένα εικονοστάσι, που συχνά πυκνά το βλέπουμε στολισμένο με λουλούδια, για να θυμίζει τις ψυχές που χάθηκαν εκεί.

Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι ένας απο τους χειρότερους της Κορινθίας. Στο ξεκίνημα του περνά μέσα από αρκετά χωριά και στην συνέχεια έχει απανωτές δύσκολες στροφές. Αλλά ειδικά το συγκεκριμένο σημείο είναι αληθινή καρμανιόλα.

Πέρα από αυτό εκεί υπάρχουν και πολλά καταστήματα εστίασης με τους οδηγούς να σταματούν για έναν καφέ, ή μια τυρόπιτα πριν συνεχίσουν τον δρόμο τους και διασχίζουν τον δρόμο κάθετα, βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή τους.

Το ερώτημα λοιπόν είναι: για πόσον καιρό ακόμα θα θρηνούμε θύματα; Ναι, εντάξει, οι ευθύνες των οδηγών -που είτε αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες μέσα σε κατοικημένη περιοχή, είτε κάνουν κακό υπολογισμό θέλοντας να μπουν προς την Κυρα Βρύση ή να βγουν από αυτήν- είναι μεγάλες.

Αλλά εξ ίσου μεγάλη είναι και η ευθύνη όσων βλέπουν τί γίνεται όλα αυτά τα χρόνια και δεν τοποθετούν φανάρια, βλέποντας τι συμβαίνει.

Στον ίδιο δρόμο, εδώ και χρόνια, συζητάμε την τοποθέτηση φαναριών λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω, στις Κεχριές, στο σημείο όπου το καλοκαίρι γίνεται πανζουρλισμός από κόσμο και επίσης έχουν σημειωθεί αρκετές φορές  ατυχήματα και δυστυχήματα. Μόλις φέτος φαίνεται ότι θα τοποθετηθούν (;). Η γραφειοκρατία που επιβάλλει χίλιες δύο μελέτες είναι παράγοντας καθυστερήσεων, αλλά πάνω απ όλα και πρώτα απ όλα χρειάζεται να το πάρουμε απόφαση ότι εκεί ΠΡΕΠΕΙ να τοποθετηθούν φανάρια ΧΤΕΣ! Όχι ΣΗΜΕΡΑ!

Χαλάρωση μέτρων: Σε μερική κανονικότητα από σήμερα εστίαση και διασκέδαση -Τι αλλάζει

Previous article

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Η Αττική Οδός έκλεισε για… 100 ευρώ – Γιατί «κόλλησαν» τα εκχιονιστικά στην Κατεχάκη

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.