ΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣΜΟΣΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Η Αντζελίνα Τζολί κοινοποιεί την επιστολή νεαρής Αφγανής: «Βοηθήστε να μην ξεχαστούν»

0

Η 46χρονη ηθοποιός δημοσίευσε μια προσωπική επιστολή που έλαβε από μια νεαρή γυναίκα του Αφγανιστάν, σημεία της οποίας είχαν σβηστεί για να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά της.

«Μια νεαρή γυναίκα στο Αφγανιστάν μού έστειλε αυτό το γράμμα», ξεκινά η λεζάντα της ανάρτησής της. «Προστατεύω την ταυτότητά της, αλλά δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει στο σχολείο από τότε που οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία».

Σημειώνοντας ότι οι γυναίκες στο Αφγανιστάν «συλλαμβάνονται απλώς επειδή συμμετείχαν σε ειρηνικές διαδηλώσεις», η διάσημη ηθοποιός μεταφέρει τα λόγια της νεαρής κοπέλα: «Μπορεί ποτέ να μην μπορέσω να βγω ξανά έξω ή ακόμη και να μιλήσω επειδή είμαι κορίτσι».

Η Τζολί μοιράστηκε ένα ακόμη απόσπασμα από το γράμμα. «Νιώθω ότι οι γυναίκες δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μιλήσουν. Αφαιρούνται δικαιώματα των γυναικών και δεν τους επιτρέπεται να κάνουν τίποτα στη χώρα», έγραψε η άγνωστη γυναίκα.

Στη συνέχεια, η γυναίκα έδωσε ένα παράδειγμα, λέγοντας πως «λίγες εβδομάδες πριν οι Ταλιμπάν συνέλαβαν δύο από τις γυναίκες που ύψωσαν τη φωνή τους για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους». Σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο περιστατικό την άφησε σοκαρισμένη και απογοητευμένη, πρόσθεσε: «Σκέφτηκα ότι αυτό είναι το τέλος».

Η Τζολί έκλεισε το μήνυμα με μια έκκληση. «Δείτε τι συμβαίνει στο Αφγανιστάν, όπου παίρνουν νεαρές γυναίκες από τα σπίτια τους τη νύχτα υπό την απειλή όπλου και εξαφανίζονται, και μέρα με τη μέρα επιβάλλονται νέοι περιορισμοί στην ελευθερία των γυναικών και των κοριτσιών. Βοηθήστε να μην ξεχαστούν», έγραψε.

Τον περασμένο Αύγουστο, η Αντζελίνα Τζολί έκανε το ντεμπούτο της στο Instagram, όπου μοιράστηκε μια διαφορετική επιστολή από μια άλλη νεαρή γυναίκα, η οποία εξέφραζε τους δικούς της φόβους μετά την κατάληψη του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν.

«Αυτό είναι ένα γράμμα που μου έστειλε μια έφηβη στο Αφγανιστάν», έγραψε τότε η Τζολί. «Αυτή τη στιγμή, ο λαός του Αφγανιστάν χάνει την δυνατότητα να επικοινωνεί στα social media και να εκφράζεται ελεύθερα. Έτσι, μπήκα στο Instagram για να μοιράζομαι τις ιστορίες εκείνων σε όλο τον κόσμο που αγωνίζονται για τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα».

πηγή: Lifo

Η βεντέτα Μανιατών και Κρητικών που σκόρπισε τον τρόμο στον Πειραιά

Previous article

Έξω από τη Θεσσαλονίκη βρίσκεται το πιο μυστηριώδες μεσαιωνικό νεκροταφείο της Ελλάδας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.