ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Το 2024 οι πρώτες συνδέσεις του δικτύου φυσικού αερίου στην Κόρινθο

0

Με σταθερούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την ανάπτυξη του δικτύου του φυσικού αερίου στην Κόρινθο. Πριν από λίγες μέρες, βγήκε στη δημοσιότητα ο διαγωνισμός για το έργο «Ανάπτυξη Δικτύων Φυσικού Αερίου Μέσης και Χαμηλής Πίεσης στο Δήμο Κορίνθου της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Όπως έχει γράψει κατά το παρελθόν το Korinthia.net.gr, δικαιούχος είναι η εταιρεία Hengas και το έργο θα έχει προϋπολογισμό 12 εκατ. ευρώ (αξία χωρίς ΦΠΑ 9,9 εκατ.), ενώ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε 21 μήνες (640 ημέρες) από την ημέρα που θα υπογραφεί η σύμβαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συνάντηση Νανόπουλου με επιχειρηματίες για το φυσικό αέριο – Οι πρώτες ενστάσεις

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής φακέλου ενδιαφέροντος είναι στις 10 Μαρτίου 2022, ενώ μια ημέρα αργότερα, στις 11/03/2022 θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών. Υπολογίζεται δηλαδή ότι μέσα στο 2024, είναι πιθανό να γίνουν οι πρώτες συνδέσεις με επιχειρήσεις

Επιγραμματικά, όσα ενδιαφέρουν τους πολίτες συνοψίζονται στα εξής:

  • Θα υπάρξει τοπικό γραφείο της επιχείρησης στην Κόρινθο, μέσω του οποίου θα γίνονται οι αιτήσεις για σύνδεση όσων επιχειρήσεων ή νοικοκυριών το επιθυμούν. 
  • Θα ωφεληθεί ένας σημαντικός κύκλος επαγγελματιών, ανάμεσά τους και οι υδραυλικοί, οι οποίοι θα κάνουν τις συνδέσεις
  • Το κόστος για όποιον συνδεθεί θα είναι σημαντικά μικρότερο από αυτό που δαπανά σήμερα, και σε κάθε περίπτωση θα καθορίζεται από την ΡΑΕ και όχι από τον επενδυτή ή τον δήμο.
  • Τα δίκτυα θα περάσουν στην ιδιοκτησία του δήμου ύστερα από 15 χρόνια.
  • Δυστυχώς θα πρέπει η πόλη να ξανασκαφτεί, για να περάσουν οι σωληνώσεις, αλλά θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η όποια όχληση να είναι μικρή.

Φρικτό ατύχημα σε κατάστημα της αλυσίδας Jumbo με θύμα 6χρονο αγόρι

Previous article

Δολοφονία Αλκη: Μίλησαν οι συλληφθέντες – Έλληνας κρατούσε το αυτοσχέδιο δρεπάνι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.