ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Τί θα κάνει η Κόρινθος με τα σκουπίδια της; – Πότε κλείνει η χωματερή στο Χιλιομόδι, πότε θα ξεκινήσει η μεταφορά των απορριμμάτων στην Παλαιοχούνη

0

Ο δήμος Κορινθίων είναι ένας από τους δήμους της περιφέρειας Πελοποννήσου που χωρίς να έχει σοβαρό πρόβλημα με τα σκουπίδια της… έχει σοβαρό πρόβλημα με τα σκουπίδια της. Το λογοπαίγνιο είναι μάλλον απαραίτητο προκειμένου να εξηγήσουμε πως μπορεί να μην είδαν σχεδόν ποτέ οι κάτοικοι της Κορίνθου τις φρικώδεις εικόνες που είδαν οι κάτοικοι της Σπάρτης (πρόσφατα) και της Τρίπολης (πριν μερικά χρόνια), με τα βουνά των σκουπιδιών αμάζευτα στους δρόμους, αλλά αυτό οφείλεται στους κατοίκους του Χιλιομοδίου και της ευρύτερης περιοχής της Τενέας, που ανέχονται εδώ και χρόνια την μοναδική ενεργή -αν και παράνομη- χωματερή να λειτουργεί στον τόπο τους.

Υπό αυτή την έννοια είναι αναμφίβολα μια θετική εξέλιξη το γεγονός πως ξεκίνησε η μεταβατική διαχείριση των απορριμμάτων, στην οποία, ωστόσο, η Κόρινθος -προσώρας- δεν συμμετέχει. Είναι γνωστό ότι για λόγους οικονομίας οι δήμοι της Κορινθίας δεν θα μεταφέρουν τα απορρίμματά τους στην Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) στην Παλαιοχούνη, αφού η απόσταση είναι πολύ μεγάλη, αλλά θα τα αφήνουν στον σταθμό μεταφόρτωσης του Σπαθοβουνίου. Από εκεί θα τα παίρνει η εταιρεία, με δικά της έξοδα για να τα μεταφέρει στην ΜΕΑ.

Ο σταθμός αυτός, ωστόσο, δεν είναι ακόμα έτοιμος και κατά πληροφορίες θα χρειαστούν περίπου έξι με επτά μήνες, άρα η λειτουργία του προσδιορίζεται για το ερχόμενο φθινόπωρο. Είναι βέβαια απορίας άξιον γιατί ένας απλός σταθμός μεταφόρτωσης -μια απλή αποθήκη σαν να λέμε- δεν είναι έτοιμη, όταν η σχετική σύμβαση έχει υπογραφεί εδώ και 4 χρόνια, αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα.

Μέχρι τότε ο δήμος Κορινθίων προσανατολίζεται να χωροθετήσει έναν δικό του προσωρινό χώρο, στον οποίο θα “φιλοξενούνται” τα απορρίμματα, για να τα παραλάβει η ΤΕΡΝΑ και να τα μεταφέρει στην ΜΕΑ. Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, το μόνο που απομένει είναι η αδειοδότηση της Περιφέρειας (άλλο πάλι ερώτημα και αυτό, γιατί καθυστερεί η αδειοδότηση με δεδομένο ότι το πρόβλημα της καθυστέρησης στον Σταθμό Μεταφόρτωσης ήταν γνωστό), ενώ δεν είναι ακόμα σαφές, αν εκεί θα τοποθετούνται προσωρινά και τα απορρίμματα των άλλων δήμων της Κορινθίας.

Από εκεί και πέρα ο δήμος Κορινθίων αναμένεται να εντατικοποιήσει τις προσπάθειές του καταρχάς για την ενίσχυση της ανακύκλωσης και κατά δεύτερον για την ολοκλήρωση του project της μονάδας κομποστοποίησης. Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο εγκρίθηκε το νέο ΓΠΣ που επιτρέπει στον δήμο Κορινθίων να προχωρήσει σε μια σειρά απο ενέργειες ανάμεσα στις οποίες η πολεοδόμηση τυο στρατοπέδου, το εργοστάσιο κομποστοποίησης στο πεδίο Βολής κ.ά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Με νέο ΓΠΣ ο δήμος Κορινθίων προχωρά για το εργοστάσιο κομποστοποίησης και το 6ο ΣΠ

Θυμίζουμε ακόμα ότι ο εξοπλισμός της μονάδας κομποστοποίησης έχει πληρωθεί (891.000 ευρώ) και παραληφθεί, ενώ φυλάσσεται σε χώρους του στρατοπέδου της Κορίνθου

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: 17.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ

Previous article

Ούτε καφέ δεν θα μπορούμε να πιούμε! Η παγκόσμια έλλειψη φέρνει μεγάλες αυξήσεις για τους καταναλωτές

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.