ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κέρκυρα: Ανδρες της ΕΜΑΚ στο κατάστρωμα του φλεγόμενου πλοίου -Ψάχνουν για τους εγκλωβισμένους

0

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης των εγκλωβισμένων στο φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia ανοιχτά της Κέρκυρας.

Πριν λίγο έφθασε στο πλοίο η 1η ΕΜΑΚ από την Αθήνα. Δύο άνδρες με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ειδικό εξοπλισμό, βρίσκονται ήδη στο κατάστρωμα του φλεγόμενου πλοίου και επιχειρούν χαρτογράφηση των διόδων που θα τους επιτρέψουν να μπουν στο πλοίο και να εντοπίσουν τους δύο εγκλωβισμένους στο γκαράζ αλλά και να ψάξουν για άλλους τυχόν εγκλωβισμένους από τους αγνοούμενους.

Εφόσον γίνει η χαρτογράφηση στο πλοίο θα φθάσουν και άλλοι άνδρες από την ΕΜΑΚ Αθήνας που ήδη έχουν καταφθάσει στην Κέρκυρα μαζί με άνδρες από τ

Πρόκειται για τις πιο δύσκολες επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής, μία πολύ επικίνδυνη διαδικασία γιατί το πλοίο έχει δεχτεί τόσο πολύ νερό από τις προσπάθειες πυρόσβεσης και μπορεί ανα πάσα ώρα και στιγμή να μπατάρει και να βυθιστεί.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο πλοίο από τρία ρυμουλκά σκάφη με πυροσβεστική δυνατότητα και Ε/Γ-Ο/Γ ανοικτού τύπου το οποίο μεταφέρει δύο πυροσβεστικά οχήματα. Αναμένονται ένα πλωτό πυροσβεστικό καθώς και ένα ρυμουλκό με αυξημένη πυροσβεστική δυνατότητα.

Συνεδρίασε το Δ.Σ Κορινθίων για τους 5 νέους κυκλοφοριακούς κόμβους που θα ενώσουν την πόλη

Previous article

294 κρούσματα η Κορινθία και 88 θάνατοι από τον κορονοϊό

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.