ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Euroferry Olympia: Αγωνία για τις οικογένειες των αγνοούμενων

0

Ώρες αγωνίες εξακολουθούν να βιώνουν οι οικογένειες των 12 αγνοούμενων οι οποίες με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, με τη συνοδεία αξιωματικού του Λιμενικού- ψυχολόγου και με μέριμνα του υπουργείου, έχουν μεταβεί στην Κέρκυρα προκειμένου να ενημερώνονται άμεσα για την πορεία των ερευνών.

Η κυρία Βασιλική Γεροντιδάκη, ο πατέρας της οποίας είναι επαγγελματίας οδηγός και η τύχη του αγνοείται αναφέρθηκε στις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο συγκεκριμένο πλοίο.

«Τελευταία φορά που επικοινώνησαμε με τον πατέρα μας ήταν πριν μπει στο πλοίο. Έκτοτε δεν έχουμε κανένα νέο. Μας ενημερώνουν για την πορεία των ερευνών, ωστόσο οι θερμοκρασίες μέσα στο πλοίο είναι ακόμα πολύ υψηλές με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μπουν. Αυτήν την ώρα το τραβούν προς τα έξω», σημείωσε χαρακτηριστικά η κυρία Γεροντιδάκη, καταγγέλλοντας όπως προαναφέρθηκε τις συνθήκες που επικρατούν μέσα στο Euroferry Olympia.

Όπως είπε «οι συνθήκες που επικρατούν στο πλοίο είναι τραγικές. Έχω ταξιδέψει και εγώ με το συγκεκριμένο πλοίο και το έχω διαπιστώσει. Η αναλογία των καμπινών σε σύγκριση με τους επαγγελματίες οδηγούς που μπαίνουν στο πλοίο είναι πολύ μικρή, με αποτέλεσμα αρκετοί να αναγκάζονται να κοιμούνται στα φορτηγά. Εκτός αυτού πολλοί και από άποψη υγιεινής επιλέγουν να κοιμηθούν μέσα στα οχήματά τους. Το πλοίο είναι βρώμικο, έχει κοριούς και τώρα με τον κορωνοϊό τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα».

Συγγενής Ελληνα αγνοούμενου: Είναι μέσα το παλικάρι -Πάει τελείωσε, έχουμε τρελαθεί όλοι
«Ό,τι και να πούμε δεν υπάρχει περίπτωση να ζει ο Νίκος και οι υπόλοιποι που βρίσκονταν εκεί στο αμπάρι. Είναι μέσα το παλικάρι πάει τελείωσε. Έχουμε τρελαθεί όλοι. Ήταν ένα παιδί το οποίο μόλις το βλέπαμε πέφταμε όλοι κάτω από τα γέλια. Δεν υπάρχει περίπτωση να πας στα λιμάνια και να πεις ποιος είναι ο επαγγελματίας ο Νίκος και να μη σου πουν τα καλύτερα λόγια για αυτόν. Στην Πάτρα, στην Ηγουμενιτσα, στην Ανκονα, στο Μπάρι. Όλοι τον ξέρουν όσο Νίκος επαγγελματίας. Δεν μιλάμε για άνθρωπο μιλάμε για άγγελο».

Ο Άγγελος Μ. συγγενής του αγνοούμενου οδηγού και οδηγός νταλίκας και ο ίδιος μίλησε για τον αγαπημένο του ξάδελφο αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στα αμπάρια των πλοίων που μεταφέρουν νταλίκες από την Ελλάδα στην Ιταλία και αντίστροφα.

«Αυτά που γίνονται εκεί μέσα φίλε είναι απίστευτα. Ήμουν 30 χρόνια νταλικέρης. Αυτά που λένε ότι κοιμάται ο κόσμος μέσα σε αυτά τα αυτοκίνητα ισχύουν. Ο πρώτος και καλύτερος ήμουν εγώ, γιατί όταν πήγαινα και με έβαζαν σε μία καμπίνα με άλλα τρία άτομα τι να έκανα; Τώρα γι’ αυτό που λένε, ότι δεν ανοίγουν οι πόρτες από τις νταλίκες, ισχύει. Οι ναύτες κοιτούν να φορτώσουν το πλοίο σε μία ώρα για να φύγει με 200 νταλίκες. Αν δεν προλάβεις να βγεις από την πόρτα, εγκλωβίζεσαι μέσα στην νταλίκα σου και δεν σε ελέγχει κανένας. Τραβάς την κουρτίνα και δεν σε βλέπει κανένας ότι είσαι μέσα και κοιμάσαι».

Αμάξια σφηνωμένα 20 πόντους το ένα με το άλλο
Αναφερόμενος στα όσα ακούγονται για τις ανύπαρκτες αποστάσεις ανάμεσα στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στο γκαράζ είπε «Τα αμάξια είναι σφηνωμένα 20 πόντους το ένα με το άλλο. Εάν πάνε να δούνε πώς φορτώνονται τα αυτοκίνητα στα καράβια θα καταλάβουν. Αυτό είναι μία παντόφλα και είχε μέσα 160 νταλίκες. Όταν λέμε στρίμωγμα, εάν δεν προλάβεις να κατέβεις για να πας στο κατάστρωμα τελείωσες. Εάν δεν προλάβεις να κατέβεις και σου φέρει τη δεύτερη νταλίκα ο ναύτης εγκλωβίστηκες μέσα στην καμπίνα αδερφέ».

Αν κλείσουν οι πόρτες δεν τις γκρεμίζει ούτε μπουλντόζα
«Το χειρότερο από όλα είναι ότι σφραγίζουν τις πόρτες. Πες ότι ο Νίκολας κατάλαβε ότι είχε πάρει φωτιά το καράβι. Την ώρα που πήρε φωτιά κλειδώνουν όλες οι πόρτες εξόδου και οι πόρτες αυτές δεν γκρεμίζονται ούτε με μπουλντόζα. Όποιος είναι μέσα στο κατάστρωμα δεν μπορεί να βγει από κει με τίποτα. Μου είπε ένας φίλος που ήταν μέσα ότι τον είδανε τον Νίκο. Μπήκε προτελευταίος. Δηλαδή προσπάθησε να βγει από τους πρώτους για να πάει στην Ιταλία να κάνει τη δουλειά του. Ήταν στον καταπέλτη. Όλοι οι επαγγελματίες αυτό προσπαθούμε να κάνουμε για να φύγουμε γρήγορα. Ο Νίκος, λοιπόν, μπήκε προτελευταίος μέσα και μάλλον έμεινε μέσα στο αυτοκίνητο γιατί και λόγω του κορωνοϊού δεν ανεβαίνουν πάνω στις καμπίνες να κοιμηθούν μαζί με άλλους τρεις».

«Αν δεν κάνει κάτι το υπουργείο Ναυτιλίας, ώστε να γίνεται περισσότεροι έλεγχοι τόσο στα συστήματα πυρόσβεσης όσο και στην φορτοεκφόρτωση των οχημάτων θα έχουμε και στο μέλλον παρόμοια περιστατικά», πρόσθεσε.

Γιος του Έλληνα αγνοούμενου: «Είναι οδηγός φορτηγού, δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μας»
«Ο πατέρας μου ήταν στο πλοίο, είναι οδηγός φορτηγού και δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μας τουλάχιστον για την ώρα», δήλωσε στο iefimerida.gr ο γιος του ενός εκ των αγνοουμενου. «Δεν μας έχουν ενημερώσει. Δεν ξέρουμε τίποτα προς το παρόν. Είμαστε σε επαφή με το Λιμεναρχείο Κέρκυρας και με το υπουργείο. Δεν ξέρουμε τι έχει συμβεί. Ο πατέρας μου αγνοείται», πρόσθεσε.

Ευχάριστα νέα για το Αρχαίο Θέατρο Σικυώνας

Previous article

Η μηχανική του Ισθμού της Κορίνθου – Πως λειτουργούν οι βυθιζόμενες γέφυρες. ΒΙΝΤΕΟ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.