ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Παραμένουν αγνοούμενοι οι 10 άνθρωποι στο Euroferry Olympia – Βίντεο από το εσωτερικό του πλοίου

0

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη των 10 ανθρώπων που εξακολουθούν να αγνοούνται στο πλοίο. «Είναι ζωντανός, όμως περιμένει βοήθεια», ανέφερε η Βάνια Μπεκιάρη, καλώντας όλους να μην χαρακτηρίζουν ως αγνοούμενους τους δέκα επιβάτες, αλλά ως εγκλωβισμένους.

«Ο σύζυγος μου δεν βρισκόταν, αλλά βρίσκεται στο δεύτερο γκαράζ και είναι στον καταπέλτη, γιατί μπήκε τελευταίος, σύμφωνα με τον εργοδότη του. Η φωτιά ξέσπασε στο από πάνω γκαράζ. Ο άνδρας μου είναι πάρα πολύ έμπειρος και επαγγελματίας και γνωρίζει τα κατατόπια του καραβιού και πιθανολογώ ότι έχει πάει σε ασφαλές σημείο», ανέφερε η σύζυγος του οδηγού. 

«Τέταρτη ημέρα… πόσο  θα αντέξουν αυτοί οι άνθρωποι; Να μου δώσουν καράβι να φτάσω εκεί και να πάω εγώ. Τέταρτη ημέρα και έφεραν σήμερα διπλές δυνάμεις. Ντροπή… λίγη ανθρωπιά», είπε η κ. Μπεκιάρη που έστρεψε τα βέλη της κατά του ΥΕΝ.

Όπως είπε στη δημόσια τηλεόραση ο επικεφαλής της ελληνικής ομάδας διάσωσης Κέρκυρας, Γιώργος Γλυκοφρύδης, ερευνώνται όλα τα σημεία του πλοίου. Ωστόσο, υπογράμμισε τις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες πραγματοποιούνται οι έρευνες. 

Τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς αναζητούν πραγματογνώμονες και αρχές εν μέσω καταγγελιών για πυρανίχνευση που δε λειτούργησε, κανόνες που δεν τηρήθηκαν, πρακτικές ασφαλείας που δεν ακολουθήθηκαν.

Όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, μόλις δύο ημέρες πριν από τη ναυτική τραγωδία, έγινε έλεγχος που έκρινε ελλιπές το εγχειρίδιο πυρασφάλειας του πλοίου.

Οι υπόλοιπες παραβάσεις αφορούσαν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ζητήματα καθαριότητας και εξαερισμού στους χώρους εργασίας του πληρώματος.

Στο μεταξύ, αποκαλυπτικές της μεγάλης καταστροφής στο Euroferry Olympia, που τυλίχτηκε στις φλόγες τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, βόρεια της Κέρκυρας, είναι οι εικόνες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας απ’  το εσωτερικό του πλοίου.

Στα δύο βίντεο που έδωσε η Πυροσβεστική φαίνονται πυροσβέστες μέσα σε ένα σκοτεινό χώρο αλλά και κατεστραμμένα φορτηγά.

Νέα εποχή για τη διαχείριση αποβλήτων στον Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων με το Πράσινο Σημείο

Previous article

Εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη 2 Μαρτίου στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.