ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Ν. Ταγαράς εξηγεί γιατί η αποκατάσταση της Διώρυγας από τα 9 εκατ. πήγε στα 30

0

Με ρώτησαν δημοσιογράφοι γιατί στην αρχή ειπώθηκε ότι το έργο αποκατάστασης κόστιζε 9 εκατ. € και τώρα κοστίζει 30 εκατ. € και εξήγησα ότι το αρχικό ποσό των 9 εκατ. € αφορούσε σε μια πρώτη χρηματοδότηση για να ξεκινήσουν οι απαραίτητες μελέτες. Ο προϋπολογισμός αυτού του μεγάλου και εξαιρετικά δύσκολου έργου διαμορφώθηκε μετά την οριστικοποίηση των μελετών! Για να γίνει αντιληπτό αρκεί να αναφερθεί ότι το 70% των μελετών αφορούν σε λιμενικά έργα και έχουν εκπονηθεί από τα πλέον έμπειρα και μεγαλύτερα μελετητικά γραφεία της χώρας…”.

Αυτή ήταν η εξήγηση -μέσα από δελτίο Τύπου- που έδωσε ο υφυπουργός Νίκος Ταγαράς στο περιθώριο της επίσκεψής του στα έργα που συντελούνται στην Διώρυγα.

Στην ανακοίνωσή ο κ. Ταγαράς αναφέρει ακόμα ότι “στόχος είναι η Διώρυγα να ανοίξει φέτος για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο. Μετά η Διώρυγα θα κλείσει για να προχωρήσει το έργο. Του χρόνου, το 2023, η Διώρυγα θα ανοίξει τον Ιούνιο, τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Στη συνέχεια οι εργασίες θα συνεχιστούν  για να ολοκληρωθεί το έργο και να τεθεί πλέον η Διώρυγα σε κανονική λειτουργία…”.

Κόλλησε στο μηδέν η Μικτή Κ15

Previous article

Εθελοντική αιμοδοσία από την Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Κορινθίας και την Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.