ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣΕΠΙΣΤΗΜΗΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας: Να μην απολυθεί κανένας υγειονομικός που δεν έχει εμβολιαστεί

0

Διανύοντας δύο χρόνια πανδημίας και ενώ βρισκόμαστε στα πρόθυρα της ενδημικής φάσης της COVID-19, είναι γνωστό τοις πάση, ότι το σύνολο του ιατρικού σώματος της χώρας κατέθεσε ψυχή στην άνιση μάχη με τον ιό καταγράφοντας πολλές επιτυχίες, αλλά και βαριές απώλειες. Ο αγώνας του υγειονομικού προσωπικού για τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών ήταν καθοριστικός.

Στα ιατρεία επειγόντων, στις κλινικές COVID-19, στις μονάδες εντατικής θεραπείας, στα κέντρα υγείας, στις τοπικές ομάδες υγείας και στα ιδιωτικά ιατρεία, το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό απέδειξε και συνεχίζει να αποδεικνύει, πως μπορεί να ανταπεξέρχεται πλήρως σε τέτοιες δοκιμασίες.

Το κλινικό έργο σε συνδυασμό με το εμβολιαστικό έργο που παράγεται, είναι αυτά που έφεραν το φως και που αποδεδειγμένα προστάτεψαν το σύνολο των Ελλήνων, αλλά και το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Σε αυτό συνέδραμαν όλοι, ανεξαιρέτως, δυο χρόνια τώρα. Ιατροί και νοσηλευτές αποτέλεσαν ασπίδα προστασίας για όλη τη κοινωνία.

Με σημαντικό σημείο αναφοράς τα παραπάνω και με γνώμονα την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης και ριζικής αναδιοργάνωσης του ΕΣΥ και της ΠΦΥ σε πολλές θέσεις και ειδικότητες, ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας προτρέπει στην ΜΗ απόλυση των συναδέλφων που δεν εμβολιάστηκαν, χωρίς αυτό να σημαίνει πως αυτοί πρέπει να παραμείνουν ανεμβολίαστοι.

Ο εμβολιασμός, για εμάς, ξεκάθαρα προέχει, όπως άλλωστε και η επαναξιολόγηση όλων μας.

Euroferry Olympia: Τέσσερις νεκροί εντοπίστηκαν στο πλοίο

Previous article

Νεκρός άνδρας σε σπίτι κοντά στα Εξαμίλια Κορίνθιας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.