ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία, όλη την εβδομάδα με βροχές, κρύο και χιόνια στα ορεινά

0

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει από αύριο Τρίτη 1η Μαρτίου ο καιρός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου -όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας μας- σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού (ΕΔΕΚ) που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και νότια χώρα και οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ειδικά για την Κορινθία, σε όλη την παραλιακή Κορινθία προβλέπεται βροχή για όλη την εβδομάδα με μικρά διαστήματα ελαφριάς συννεφιάς και ακόμα μικρότερα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς. Στα ορεινά ωστόσο, η κατάσταση θα είναι ακόμα πιο δύσκολη με συνεχή χιονόπτωση στα Τρίκαλα και στον Φενεό όλη την εβδομάδα. Στο Κρυονέρι θα χιονίζει επίσης αύριο και την Τετάρτη ενώ από την Πέμπτη οι χιονοπτώσεις θα σταμτήσουν

ΤΟ ΕΔΕΚ ΤΗΣ ΕΜΥ

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, γνωστοποιεί το εν λόγω ΕΔΕΚ, έχοντας θέσει παράλληλα και τον μηχανισμό της στις 5 Περιφερειακές Ενότητες σε ετοιμότητα, καλεί δε τους πολίτες να λάβουν μέτρα προστασίας και να ακολουθούν τις οδηγίες που ενδεχομένως εκδοθούν από τις αρμόδιες αρχές.

Στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σήμερα Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, αναφέρονται τα εξής:

“Το βαρομετρικό χαμηλό που προκάλεσε την κακοκαιρία “Bianca” έχει ήδη κινηθεί βορειοανατολικά και τα φαινόμενα τη Δευτέρα (28-02-2022) παρουσιάζουν πρόσκαιρη ύφεση. Από την Τρίτη (1-3-2022) προβλέπεται νέα επιδείνωση του καιρού για το επόμενο διήμερο, με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και νότια χώρα και τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά (πορτοκαλί επίπεδο προειδοποίησης).

187 κρούσματα η Κορινθία – 75 θάνατοι 413 διασωληνομένοι

Previous article

Στη Βουλή η εγκατάλειψη και η άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου και των δομών Υγείας στην Κορινθία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΚΑΙΡΟΣ