ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

Στιγμές απόγνωσης: Ουκρανοί παλεύουν για μια θέση στα τελευταία τρένα φυγής [εικόνες]

0

Μάχη για μια θέση στα τελευταία τρένα που αναχωρούν από τις ουκρανικές πόλεις δίνουν εκατοντάδες πολίτες φοβούμενοι πλέον για τη ζωή τους.

Πιέζουν τους εαυτούς τους, μαζί με ό,τι περιουσία μπορούσαν να πάρουν μαζί τους, για να στριμωχτούν στα τρένα που αναχωρούν από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να πλησιάζουν και να σφυροκοπούν την πρωτεύουσα.

Μέσα στο χάος μια μητέρα χωρίζεται από την κόρη της όταν ένας αστυνομικός ανεβάζει το κορίτσι στο τρένο, αλλά αυτό αρχίζει να κυλά χωρίς να προλάβει να ανέβει η γυναίκα. Και καθώς βγάζει ένα ουρλιαχτό που σου κόβει την ανάσα, τελικά χάρη σε έναν άνδρα που τεντώνει το χέρι του, καταφέρνει να ενωθεί ξανά με την κόρη της.

Το παραπάνω σκηνικό σημειώθηκε χθες, λίγο μετά την προειδοποίηση των ρωσικών δυνάμεων στους πολίτες της Ουκρανίας ζητώντας τους να βρουν καταφύγιο διότι θα χτυπούσαν καίρια σημεία της πόλης. Τελικά, μερικές ώρες αργότερα ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν τον τηλεοπτικό σταθμό του Κιέβου, σκοτώνοντας πέντε πολίτες και τραυματίζοντας άλλους πέντε.

Χιλιάδες είναι οι Ουκρανοί και οι αλλοδαποί που προσπαθούν απεγνωσμένα να φύγουν από το Κίεβο χθες, μένοντας εγκλωβισμένοι στο παγωμένο κρύο, σε μεγάλο βαθμό χωρίς φαγητό και νερό διερωτώμενοι εάν θα είχαν την τύχη να εξασφαλίσουν μερικά τετραγωνικά χιλιοστά σε μερικά από τα τελευταία τρένα που αναχωρούν από την ουκρανική πρωτεύουσα προτού οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώσουν και καταλάβουν την πόλη.

Δραματικό SOS για το νερό του ΑΟΣΑΚ – Κινδυνεύει να καταστραφεί η παραγωγή των αγροτών της Κορίνθου

Previous article

BBC: Πόσα πυρηνικά όπλα έχει η Ρωσία -Πόσο πιθανό είναι να πατήσει το κουμπί

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.