ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Ιστορική μέρα για την Κόρινθο – έκλεισε η χωματερή στο Χιλιομόδι – από σήμερα όλα τα απορρίμματα στην Παλαιόχουνη

0

Μία μέρα ορόσημο για την νεότερη ιστορία της μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή, καθώς ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, μιλώντας στο Korinthia.net.gr έδωσε την είδηση ότι από σήμερα τα σκουπίδια του δήμου μεταφέρονται στην Μονάδα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης της ΤΕΡΝΑ στην Παλαιοχούνη Αρκαδίας.

Από σήμερα, 4 Μαρτίου, τα σκουπίδια πηγαίνουν στην Παλαιοχουνη και θα αναλάβει την επεξεργασία τους η ΤΕΡΝΑ. Εκεί πάνε όλα τα σκουπίδια από όλο τον δήμο Κορινθίων, όσα δηλαδή απορρίπτονται στον πράσινο κάδο. Όσα απορρίπτονται στον μπλε κάδο πάνε στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) στο Μπολάτι και όποιο υπόλειμμα βρεθεί εκεί μετά την διαλογή των ανακυκλώσιμων πηγαίνει και αυτό στην ΤΕΡΝΑ“.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι πλέον ο ΧΑΔΑ του Χιλιομοδίου θα σταματήσει να δέχεται σκουπίδια και εντός των επόμενων μηνών θα ξεκινήσουν και εκεί οι διαδικασίες για την ανάπλαση όλου του χώρου.

Ο κ. Νανόπουλος τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα είναι σε θέση να ανακοινώσει το συνολικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων. Ωστόσο, παραθέτοντας επιγραμματικά τις εξελίξεις που αφορούν το ζήτημα αυτό σημείωσε:

Σήμερα υπέγραψα μία καινούργια σύμβαση για την ανακύκλωση των τηγανέλαιων. Σε λίγες μέρες, οι κάτοικοι θα μπορούν να τα μαζεύουν σε πλαστικά μπουκάλια και να τα απορρίπτουν σε ειδικούς κάδους που θα τοποθετηθούν σε μία με δύο εβδομάδες σε επιλεγμένα σημεία σε όλο τον δήμο.

Σε ό,τι αφορά τα ογκώδη αντικείμενα -δηλαδή οικοδομικά υλικά από ανακαινίσεις σπιτιών, ή έπιπλα, στρώματα κ.λπ.- προετοιμάζουμε τις επόμενες μέρες την υπογραφή μιας σύμβασης με εξουσιοδοτημένη εταιρεία η οποία θα αναλάβει την διαχείρισή τους.

Για τα γυάλινα αντικείμενα ο δήμος θα προμηθευτεί τις επόμενες μέρες 20 νέες ειδικές “καμπάνες” ανακύκλωσης γυαλιού: “Χτες μίλησα με τον κ. Φαρμάκη που έχει εταιρεία διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών στην Κόρινθο και συνεργάζεται με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Ο σχεδιασμός είναι να τοποθετήσει 20 κάδους για το γυαλί στην Κόρινθο, ώστε να γίνεται η ανακύκλωση του γυαλιού εκεί…

Σε ό,τι αφορά την Μονάδα Διαχείρισης Απορριμμάτων την οποία πρόκειται να φτιάξει ο δήμος Κορινθίων στο Πεδίο Βολής, μετά την έγκριση του νέου ΓΠΣ που αποτελούσε “αγκάθι” ο κ. Νανόπουλος σημείωσε: “έχω την δέσμευση από τις Τεχνικές Υπηρεσίες ότι μέχρι τις 15 Μαρτίου θα μου δώσουν την νέα άδεια για να ξεκινήσει το έργο αμέσως και να ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες…“.

Ο κ. Νανόπουλος έκανε αναφορά και στα καινούργια οχήματα της υπηρεσίας καθαριότητας που έχει παραλάβει ο δήμος Κορινθίων. Πρόκειται για τέσσερα νέα απορριμματοφόρα που έχουν και πλυντήριο κάδων, ενώ είναι στην διαδικασία του διαγωνισμού άλλα τέσσερα, έτσι ώστε εντός του έτους να ανανεωθεί απολύτως ο στόλος καθαριότητας του δήμου Κορινθίων.

Ο δήμαρχος Κορινθίων δεσμεύτηκε για μία ακόμα φορά ότι δεν θα υπάρξει αύξηση στα Δημοτικά Τέλη.

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού η εκπόνηση μελετών για το αρχοντικό Νοταρά, στα Ανω Τρίκαλα

Previous article

Εισβολή στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι κατέλαβαν το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.