ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Χρίστος Δήμας εγκαινίασε τις νέες εγκαταστάσεις του ΕΚΕΤΑ στην Πτολεμαΐδα

0

Στην Πτολεμαΐδα βρέθηκε την Δευτέρα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, για την τελετή εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (EKETA), στο Παράρτημα της Πτολεμαΐδας, η οποία διοργανώθηκε από το ΕΚΕΤΑ και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Το έργο της επέκτασης των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΕΚΕΤΑ είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ΕΣΠΑ 2014-2020 και χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους και από την Ευρωπαϊκή Ένωση / Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ.

Η επέκταση των υποδομών, σε συνδυασμό με τη σημαντική οικονομική ενίσχυση για τον εξοπλισμό και το επιστημονικό προσωπικό υψηλού επιπέδου σηματοδοτούν τη γενικότερη αναβάθμιση του ρόλου του ΕΚΕΤΑ στην περιοχή, αλλά και τον εμπλουτισμό της Περιφέρειας σε θέματα τεχνολογίας αιχμής.

Τα νέα εργαστήρια διαθέτουν υπερσύγχρονο εξοπλισμό, που θα αξιοποιηθεί για την επίτευξη των στόχων της ενεργειακής μετάβασης, που έχει θέσει το ΕΚΕΤΑ. Πλέον, από την Πτολεμαΐδα θα προάγονται από τους Έλληνες επιστήμονες υψηλής στάθμης ερευνητικά αποτελέσματα που συμβάλλουν στην αναστροφή της διαρροής του ανθρώπινου δυναμικού στο εξωτερικό, καθώς και στη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας.

Ο κ. Δήμας, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, μίλησε για τον ρόλο που διαδραματίζουν η έρευνα και η καινοτομία στην ενεργειακή μετάβαση, αλλά και για τις δράσεις που προωθεί το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας στον σχεδιασμό και στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων στο ενεργειακό ζήτημα.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα δεν είναι μόνο μεγάλη μέρα για την Πτολεμαΐδα και την Δυτική Μακεδονία, αλλά μία μεγάλη μέρα για την έρευνα στην Ελλάδα. Οι νέες εγκαταστάσεις του ΕΚΕΤΑ στην Πτολεμαΐδα αποδεικνύουν πως ο στόχος μας είναι οι επιστήμονες μας να μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί σε διεθνές επίπεδο, όχι μόνο από τα αστικά κέντρα αλλά και από την περιφέρεια…».

Στην Κόρινθο ο Κουτσούμπας: “ο ελληνικός λαός πληρώνει τη μια καπιταλιστική κρίση μετά την άλλη” (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Previous article

Εμβολιασμοί: Το μικρό θαύμα της Κορινθίας, μέσα σε οκτώ μήνες

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.