Uncategorized

Πώς συνετρίβη το Boeing στην Κίνα -Τι εκτιμούν οι ειδικοί για τη βουτιά από τα 29.000 πόδια σε τρία λεπτά

0

Αεροπορική τραγωδία σήμερα στην Κίνα, με ένα Boeing 737-800 να συντρίβεται σε δύσβατη περιοχή, με 132 επιβαίνοντες.

Η πτήση της China Eastern Airlines έκανε μια τεράστια βουτιά πριν προσκρούσει στην πλαγιά ενός λόφου και εκραγεί σε μια τεράστια πύρινη σφαίρα κοντά στην πόλη Wuzhou στην κομητεία Teng της νότιας επαρχίας Guangxi. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία ότι υπάρχουν επιζώντες.


Ένας αξιωματούχος διάσωσης φέρεται να δήλωσε ότι το αεροπλάνο έχει διαλυθεί εντελώς, ενώ η φωτιά που προκλήθηκε από τη συντριβή έκαψε και δέντρα και μπαμπού στην περιοχή, πριν τελικά σβήσει με τη βοήθεια των δυνάμεων που έσπευσαν σε βοήθεια. Η China Eastern επιβεβαίωσε εξέφρασε «βαθιά συλλυπητήρια» στους συγγενείς των επιβαινόντων.

Δείχνει αυτό το βίντεο το αεροπλάνο που συνετρίβη στην Κίνα;
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησαν τρομακτικά πλάνα από κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης που υποτίθεται ότι δείχνουν το αεροσκάφος να πέφτει κάθετα προς το έδαφος δευτερόλεπτα πριν συντριβεί. Σημειώνεται ότι η αυθεντικότητα του βίντεο και το κατά πόσο απεικονίζει όντως το αεροπλάνο που συνετρίβη δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Πρόκειται για το παρακάτω βίντεο:

Συντριβή αεροσκάφους στην Κίνα: Η κατακόρυφη κάθοδος σε τρία λεπτά
Τα δεδομένα παρακολούθησης του FlightRadar έδειξαν ότι το αεροσκάφος πετούσε στα 29.100 πόδια στις 14.20, τοπική ώρα. Περίπου δύο λεπτά αργότερα είχε πέσει στα 9.000 πόδια και 20 δευτερόλεπτα μετά είχε πέσει στα 3.225 πόδια. Τα δεδομένα υποδεικνύουν κατακόρυφη κάθοδο 31.000 ποδιών ανά λεπτό ή περίπου 350 μίλια την ώρα ή 563 χλμ. την ώρα.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε «σοκαρισμένος» από το αεροπορικό δυστύχημα και έδωσε αμέσως εντολή για να διερευνηθούν τα αίτιά του.

Συντριβή Boeing στην Κίνα: Τι προκάλεσε τη μοιραία βουτιά, τι εκτιμούν ειδικοί
Δεν είναι ακόμη σαφές τι προκάλεσε την ξαφνική βύθιση και τη συντριβή της πτήσης MU5735, αλλά ειδικοί σε θέματα αεροπλοΐας δήλωσαν στη Daily Mail ότι μπορεί να ήταν «ένα συμβάν απώλειας ελέγχου, πιθανώς μετά από ακινητοποίηση του αεροσκάφους σε μεγάλο ύψος» ή μια βλάβη στους αισθητήρες στο πιλοτήριο.

Το αεροπλάνο, με αριθμό πτήσης MU5735 από το Κουνμίνγκ προς το Γκουανγκζού, ήταν ένα Boeing 737-89P, το οποίο δεν ανήκει στη σειρά MAX των 737 της Boeing με τα οποία με το που κυκλοφόρησαν προκλήθηκαν δύο δυστυχήματα και για μεγάλο χρονικό διάστημα καθηλώθηκαν παγκοσμίως στο έδαφος.

Με δύναμη από την Κηφισιά – Πρεμιέρα την Τετάρτη για τη νέα παράσταση από την Θεατρική Σκηνή Χιλιομοδίου

Previous article

Ένα βιβλίο – ντοκουμέντο από το δήμο Κορινθίων και τις εκδόσεις ΚΑΤΑΓΡΑΜΜΑ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.