ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Δήμος Κορινθίων: “Καθαρίστε τα οικόπεδα από τα ξερόχορτα” – έρχονται πρόστιμα

0
SANYO DIGITAL CAMERA

Το φετινό καλοκαίρι, λόγω της ανομβρίας, αναμένεται ότι θα είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα που υπήρξαν ποτέ στο επίπεδο των πυρκαγιών. Ήδη από τον χειμώνα έχουν καταγραφεί δεκάδες πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα και φυσικά και στην Κορινθία.

Είναι, λοιπόν, απαραίτητο να προετοιμαστούμε όλοι, όσο το δυνατόν καλύτερα για να αντιμετωπίσουμε την δύσκολη αυτή κατάσταση που θα κληθούμε να διαχειριστούμε. Στο πλαίσιο αυτό, ο καθαρισμός των οικοπέδων, ειδικά μέσα στις οικιστικές ζώνες είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Ο Δήμος Κορινθίων ,μέσω ανακοίνωσης, του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Παπαωϊάννου, ενημερώνει τους πολίτες ότι σύμφωνα με την σχετική Πυροσβεστική Διάταξη καλούνται οι ιδιοκτήτες, νομείς επικαρπωτές και μισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών, καθώς είναι υποχρεωμένοι μέχρι την 30η Απριλίου εκάστου έτους, να προβαίνουν σε καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

Σύμφωνα με όσα, μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκαν ο καθαρισμός περιλαμβάνει:

α. Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από κτίσματα (τουλάχιστον 3μ.) δημιουργώντας κίνδυνο μετάδοσης της πυρκαγιάς. Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους, όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.
β. Κλάδεμα της κόμης των δέντρων από το έδαφος εξασφαλίζοντας σε κάθε περίπτωση το ύψος της στηθαίας διαμέτρου (περίπου 1,50μ.) και το 50% της κόμης τους.
γ. Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων εντός των ως άνω χώρων.
δ. Συλλογή και απομάκρυνση όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης εκπλήρωση της υποχρέωσης καθαρισμού, καθώς και σε περίπτωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού από τον δήμο, επιβάλλεται στους υπόχρεους το ανάλογο πρόστιμο.

Καιρός: Σε υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία, ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης -Αναλυτική πρόγνωση

Previous article

Ανακοίνωση εξέδωσαν ΠΑΣ Κόρινθος και ΑΟ Λουτράκι για την υπόθεση με τις δύο σφαίρες

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.